Den ultimative frihed er at bygge et hus

Den ultimative frihed er at bygge et hus

En af de ultimative friheder der findes, er at være bygherre på sit eget hus. Her kan du helt selv få lov at bestemme antal rum, størrelserne på de forskellige rum og hvilke materialer der skal bruges.

 

Opholder familien sig mest i køkkenet eller stuen? Skal der være en stor garage? To etager eller en?

 

Der er mange valg at tage, når det kommer til at bygge sit eget hus, og med de mange nybygger-områder der skyder op over hele Danmark, er der massere af inspiration rundt om i landet.

 

Blende ind eller skille sig ud?

I mange af de nybyggede områder i Danmark skyder der typehuse op som aldrig før. Typehuset er en rigtig fin løsning og en billig og hurtig måde at blive husejer på. Dog kan det være værd at overveje, om man vil gøre lidt ekstra ud af det – også for den fremtidige salgspris.

 

Hvordan starter man?

At være bygherre på et privathus kan hurtigt blive et uoverskueligt projekt. Man kan vælge en form for byg-selv løsning, hvis man ved, at man kan udføre nogle af de håndværksmæssige opgaver selv.

 

Selvom det er en billig løsning, kan det være risikabelt. Det kan være, at man selv er tømrer og kan lave taget, men har brug for en murer til at udføre en anden del af arbejdet. Her er det utrolig vigtigt at have klare aftaler med de involverede parter, hvis man efterfølgende står med byggesjusk eller andre problemer.

 

En anden, mere sikker løsning, er at ansætte en hovedentreprenør. Her er det en god idé at finde et lokalt byggefirma, der har kompetencer indenfor flere områder. De har mulighed for at udøve rådgivning i forbindelse med materialer, processer og design på alle områder.

 

Derudover har de også et stort netværk af forskellige leverandøre og håndværkere. De kan dermed styre den overordnede plan og sikre, at dit nye hus bliver færdigt til tiden.

 

I nærheden af Skanderborg tilbyder Aage Wegener & Søn totalentreprise, som f.eks. nybyggeri af privatboliger. De er medlem af Dansk Byggeri, og du som kunde har dermed en ekstra kvalitetssikring. De kan også hjælpe dig med at udforme byggetilladelse, og de har styr på de forskellige regler i lokalområdet.