Bedste valg af kontorstole

Bedste valg af kontorstole

Rigtig mange af arbejdsopgaverne i dag består af at sidde foran en computer – og ofte i mange timer i løbet af dagen. Langt de fleste arbejdsopgaver kræver nemlig, at man i større eller mindre grad skal anvende en computer og derfor også en kontorstol. Dette kan være til indtastning af oplysninger, søgning, mails, bestillinger, kundesager, økonomi, leverancer, samarbejdspartnere og så videre. Listen er uendelig lang, og dette betyder, at kontorstolen er et vigtigt aspekt på kontoret. Du kan i denne artikel læse mere om, hvordan du vælger de bedste kontorstole, hvad end det er til virksomhedens ansatte eller blot til dit eget kontor i hjemmet.

kontorstol

Vælg gerne en ergonomisk kontorstol

Ergonomi handler om kroppen – mere specifikt kroppens naturlige stilling. Dette gælder blandt andet stillinger under hvile og arbejde. Ved at vælge en ergonomisk kontorstol vil kroppen blive belastet mindst muligt, da stolen er tilpasset efter kroppens naturlige stilling og balance. Dette er vigtigt, da forkerte arbejdsstillinger kan give ryg-, lænd- og nakkesmerter, som kan plage resten af livet. Derfor gælder det om at sidde ergonomisk korrekt under sit arbejde, og især arbejde foran en computer kræver dette. Her kan man hurtigt falde hen i en forkert arbejdsstilling, som virker unaturlig for kroppen i det lange løb. Derfor er ergonomiske kontorstole altid et godt køb.

 

Alle er bygget forskelligt

Det er vigtigt at påpege, at vi alle er bygget forskelligt, og dette betyder, at alle har et forskelligt behov. Dette gælder også, når der er tale om kontorstole. Derfor kan det være, at din kollega har det rigtig godt med en bestemt kontorstol, men når du bruger den til dit arbejde, føler du ikke samme støtte og glæde.

 

En god hovedregel er at vælge en kontorstol, som passer til din størrelse. Er du ikke særlig stor, vil en stor stol med et kæmpe sæde ikke være ideel. Den store størrelse vil blot betyde, at du rammer knæleddet på sædet, hvilket vil skære af for din blodcirkulation. Er du derimod oppe over de 100 kg, vil det klart være bedst at vælge en kontorstol, der passer dertil. Her gælder det om at vælge en stol, som kan give dig lidt modspil.

 

Se på stolens funktioner

Da vi netop alle er bygget forskelligt, er det godt at tilpasse stolen efter eget behov. Dette kan gøres gennem diverse funktioner såsom justering af sædedybde, styrkejustering på vippet etc. Disse indstillingsmuligheder gør det muligt for dig at få en kontorstol, som netop matcher dit behov. Er du på udkig efter en ny stol, vil en stol med diverse indstillingsmuligheder være et godt køb.

 

Arbejdstimer påvirker kravene

Inden du køber kontorstol, er det en god idé at overveje, hvor mange timer du anvender stolen. Skal du blot anvende kontorstolen i en halv time dagligt, behøver du ikke at købe en meget funktionel stol. Sidder du derimod i stolen i flere timer hver eneste dag, kan det være rigtig godt at købe en kontorstol af høj kvalitet, så du skåner dig selv mest muligt. Dette vil give dig den bedste grobund for at udføre dit arbejde på bedst mulig vis.

Køb brugt og spar penge

Har du ikke de største midler at gøre godt med, eller ønsker du blot at gøre et godt køb, kan du vælge at købe kontorstolene brugt. Der findes mange forhandlere, som istandsætter stolene, inden de sælges videre. På denne måde får du altså en god kontorstol, der ikke koster kassen. Du kan eksempelvis læse mere hos 3R Kontor, der netop har et bredt udvalg af kontorstole.