Bor du I hus med kælder eller loft? – læs hvordan du udnytter det bedst muligt

Bor du I hus med kælder eller loft? – læs hvordan du udnytter det bedst muligt

Det er langt fra alle huse der har en kælder. Det er et ekstra rum, som mange ikke altid ved hvad de skal bruge til. Flere smidder bare deres ting derned til opbevaring, men læs med her og find nogle fede ting du ellers kan bruge den til.

Det praktiske skal være på plads

Først og fremmest er der en del praktiske ting der skal være styr på, inden du begynder at drømme om alle de ting, man faktisk kan bruge sin kælder eller lodt til. Hvis man gerne vil sikre sig, at ens opbevarede ting ikke får fugt eller bliver udsat for vandskade, er det en god ide at hente en mand ind udefra, for at sikre sig den bedst mulige sikkerhed, for sin kælder. Det er også en god ide at få det tjekket, hvis man ønsker, at det skal væremuligt at opholde sig i rummet længere tid af gangen.

Kælderen er ofte det rum i huset der har tendens til at samle mest fugt, da rummet ligger dybere nede i hjemmet. Dog er begge rum udsat for vandskabe, hvis man ikke er godt nok beskyttet mod særligt regn. Det er en god ide, at lægge et undertag, da ens tag sjældent er helt tæt. Det holder vand og fygesne ude af tagkonstruktionen og forlænger husets levetid. Derfor er det også vigtigt, at du ofrer både tid og penge på at få et undertag, der holder lige så længe som resten af taget. Kælderen kan til gengæld være sværrere at beskytte, særligt hvis der er en indgang udefra, hvor vandet nemmere kan snige sig ind. Her vil det være en god ide, at finde en der kan vejlede omkring lige præcist din kælder.

Forslag til eget brug

Der er umådelig mange ting man kan vælge at bruge sin kælder eller loft til. nogle ting er selvfølgelig mere velegnede til kælderen frem for loftet, og selvfølgelig omvendt. Det fleste bruger deres lofter til opbevaring, da man ikke altid ved hvordan man skal udnytte pladsen til andet.

Man kan vælge at lave et værksted, en festsal, et bryggers, gæsteværelser eller måske endda en mini biograf. Lav for eksempel et fleksibelt festrum i kælderen, hvor du også har glæde af pladsen alle de dage, hvor i ikke vælger at samle gæster. Hold rummet fri for opbevaring, og møblér det med ting, du let kan flytte ud for at skabe plads til langborde og msåke endda et dansegulv. Et badeværelse på etagen er i øvrigt en god ide, ligemeget hvad man vælger at bruge det til.

Andre fede forslag kunne også være en hjemmebiograf, et spillerum, et motionsrum eller måske et tørrerum. Det er super fedt med ekstra rum, særligt når man har børn eller er sociale og invitere mange mennesker hjem. En god ide ville eventuelt være, at opsætte akustikpuds, hvilket muligvis vedrører kælderen. Det gør det muligt at lydisolere rummet på en måde, så man sagtens kan spille høj musik eller se en film med den helt store biograf effekt, uden det behøves at forstyre dem der sidder i stueetagen og laver noget helt andet.

Har du ikke selv brug for den ekstra plads?

Har du ikke selv brug for den ekstra plads og derfor slet ikke ved hvad du skal stille op med dit ekstra rum? Så kan man eventuelt istandsætte rummene og leje det ud. Man høre om flere indimellem, som vælger at leje deres kælder ud. Det kan man også sagtens, da en kælder ofte har egen indgang og personen i kælderen derfor kan have et helt seperat liv fra dit. I behøves ikke krydse hinanden, og hvis du vælger at isolere, skal du heller ikke tænke på irriterende støj nede eller oppefra.

Nogle vælger også at leje kælderen ud til sine egne børn og en eventuelt kæreste, inden de vælger at flytte hjemmefra. Det kan være meget rart lige at prøvet det af, både for kæresterne eventuelt, men også bare det med de praktiske ting og at kunne klare sig selv.