Derfor bør du vælge trægulve frem for gulvtæpper

Derfor bør du vælge trægulve frem for gulvtæpper

Tilbage i 70’erne var det rigtig moderne at lægge tæpper i hele huset. Bløde, vamsede tæpper, der var dejligt behagelige og varme at træde på med bare tæer, sås over det hele. I 80’erne og 90’erne gik vi mere over til at bruge hårdere gulve, men nu har gulvtæpperne igen taget sit indtog, om end i mindre grad end tidligere. Der er dog flere fordele ved at vælge trægulve frem for andre gulvvalg – læs med her hvorfor.

 

Du kan altid pifte trægulvet op med et eller flere løse tæpper

Hvis du godt kan lide følelsen af at have bare tæer på et lækkert, blødt gulvtæppe, men ikke gider have tæpper til at dække hele gulvet i et rum, kan du let lave dit eget alternativ. Placer eventuelt et vamset tæppe under sofaen og sofabordet eller langs sengen, så du kan få det bløde underlag under dine fødder. Der findes et væld af forskellige, løse gulvtæpper, så du sagtens kan pifte dit trægulv op med farver, mønstre og materialer.

 

Hvis det bliver slidt og grimt, kan en gulvafslibning pifte det op

Et gulvtæppe skal skiftes, hvis det bliver alt for slidt og grimt, men det skal et trægulv ikke nødvendigvis – en gulvafslibning kan opfriske selv det mest triste trægulv, så det fremstår nyt og pænt, eller så det måske endda får et helt nyt look. Find mere information om gulvafslibning Frederiksberg hos Viking Gulvservice.

 

Du kan lettere holde det rent, fordi støv og fnullermænd ikke kan gemme sig

Et hårdt gulv, som klinker eller trægulv, er lettere at holde rent end gulvtæpper. I tæpper kan støv, krummer, fnullermænd og alverdens andre ting let gemme sig, hvorimod det er lettere at se på en glat overflade. Det betyder, at du bedre kan holde gulvet rent, hvis du vælger en glat overflade.