Overvej dette når du skal renovere stue

Overvej dette når du skal renovere stue

Hvis dit hjem trænger til et løft og et nyt look, så er stuen et godt sted at starte. Det er forholdsvist nemt og hurtigt at renovere stuen, da det ikke indebærer mange problemer og forhindringer i hverdagen, som ved en renovering af køkken eller badeværelse. Dog er der alligevel en række overvejelser man bør gøre sig inden man går igang. Derudover er det altid en god idé at få hjælp til opgaven ved at hyre et professionelt byggefirma. Bor du i Holstebro, Struer eller omegn, så klik her for at læse mere om renovering.

 

3 tips til renovering af stuen

  1. Få mere lys ind i rummet.
    Mere lys i stuen giver med det samme følelsen af et større rum og en mere behagelig stemning. Det kan for eksempel gøres ved at vælte en væg, der kan åbne rummet mere op. Man kan også skifte til store vinduer eller lave glaspartier mellem to rum, således dagslyset kan trænge igennem.
  2. Få mere plads til opbevaring.
    Man kan næsten ikke få nok plads til opbevaring, og hvis du alligevel er igang med at renovere, så er det smart at udtænke smarte opbevaringsmuligheder. Det kan for eksempel være høje hylder langs loftet, en sofa med opbeaving under sig eller måske specialbyggede områder til opbevaring, der kan udnytte alle kroge af stuen.
  3. Adgang til stikkontakter.
    Dette ligger i den mere lavpraktiske ende, men det er en fælde mange falder i. Det er nemlig vigtigt at udtænke, hvordan stuen skal indrettes, således ingen stikkontakter eller lignende bliver gemt bag en sofa eller på andre måder er placeret upraktisk og bliver utilgængelige.

 

Indret efter opbygning

Når man skal indrette en ny stue er det stadig vigtigt at holde opbygningen for øje. Er der for eksempel skråvægge, lav til loftet, flere niveauer eller måske er stuen aflang eller meget lille. Overvej derfor rummets muligheder og begrænsninger, hvis du skal have nye møbler.