Få et bedre indeklima på arbejdspladsen

Få et bedre indeklima på arbejdspladsen

Et godt arbejdsmiljø er lig med glade og effektive medarbejdere, der altid føler sig godt tilpas og rustet til at yde sit bedste. Trænger dit kontor til at få en kærlig hånd, eller vil du bare gerne skabe nogle endnu bedre rammer for dig og dine medarbejdere? Her kommer vi med gode tips til, hvordan du nemt kan skabe et bedre indeklima på arbejdspladsen, og det kan faktisk lade sig gøre uden at sprænge hele budgettet. I sidste ende kan det vise sig at være en særdeles god og værdifuld investering for dig.

Få en plantevæg

Planter har en række af gode egenskaber, og de er blandt andet med til at rense luften. Derfor er planter essentielle på en arbejdsplads, hvis du gerne vil skabe et godt indeklima med ren og frisk luft hver eneste dag. Men i stedet for at skulle vande og finde plads til en masse planter rundt omkring, så kan du overveje at få lavet en plantevæg. Denne væg kan du få i mange forskellige størrelser, og ofte fås den efter de ønskede mål. Find en plads i kantinen til denne plantevæg, lad medarbejderne få en plantevæg i hver afdeling eller placer den i kontorets kerne, hvor I alle holder til.

Grundig rengøring

Hvornår har du sidst tjekket hjørnerne efter for skidt og snavs? Sommetider kan det være en god idé lige at tjekke efter en ekstra gang, om der faktisk bliver gjort ordentlig rent på kontoret. For selvom du har et rengøringshold på sagen, så er det ikke altid, at de kommer i hjørner og kroge. For selvom der gøres rent på overfladen, så er det vigtigt, at alle steder bliver taget, og at teknologien bliver rengjort grundigt. Der kan gemme sig mange bakterier i et tastatur, og derfor bør det rengøres langt oftere, end man lige går og tror.

Nye omgivelser

En sidste justering, der kan være gavnlig for dig at foretage, er en ommøblering på kontoret. Det behøver ikke være den helt store af slagsen, men blot lidt nye møbler til fællesarealerne og måske ommøblering. Det visuelle udtryk på en arbejdsplads betyder langt mere for os, end vi lige går og tror, og derfor kan forandringer på denne front have en positiv indvirkning på medarbejdernes energi og faktisk også indeklimaet. For har du i forvejen nogle meget tunge møbler, så kan det være en god idé at udskifte disse til nogle mere lette af slagsen, da de ikke kan gemme på lige så meget støv.