Få styr på haven inden sommer

Få styr på haven inden sommer

Har du en stor og dejlig have til din lejlighed eller til dit hus, så er det snart på tide at få den gjort klar til den danske sommer. Vinteren har sat sine spor, så nu skal der plantes nye blomster, rodes i jorden, og haven skal gøre indbydende til den nye sæson. Her finder du nogle gode tips til at gøre din have hyggelig og indbydende, samtidig med at den vil være nem at holde sommeren over, så du slipper for beskidte fingre hver dag.

Højbede

En evig klassiker i haven er selvfølgelig de fine højbede, som mange allerede har placeret så fint i haven. Har du endnu ikke højbede i din have, så er det på tide at bruge lidt kræfter på dette. Her kan du samler planter eller blomster i klynger, hvilket giver et indbydende look og kan virke afskærmende, hvis formålet er at skabe nogle gode kroge og hjørner. Du kan nemt finde et højbed hos InGarden, der har et bredt udvalg af alt inden for have.

Flotte møbler

En af de store fordele ved en have er, at du kan trække havemøblerne ud og nyde den dejlige sommersol i fred og ro. Men en hyggelig have kræver også nogle gode havemøbler, der både er gode at sidde i, og som tager sig godt ud. Har du allerede et havesæt, så er det altid en god idé at rengøre dem og lakere dem, inden du tager dem i brug. Trænger dine havemøbler til en udskiftning, så er det med at finde de helt rigtige. Gå efter havemøbler i naturtræ med nogle bløde hynder, der gør det muligt at slappe af.

Græs, frugt og grønt

Vil du gerne have, at dit udeareal holder sig selv mest muligt, så du ikke skal i haven hele tiden, så er det altid godt at sørge for store arealer med enten terrasse eller græs. Fordelen ved en stor græsplæne er nemlig, at den kun kræver en græsslåning, og så er der plads til børnene eller til at smide et tæppe på jorden. Samtidig er det altid godt at få plantet nogle frugttræer og i særdeleshed sat nogle små jordbærplanter et sted i haven. For hvis du gerne vil have mest muligt ud af din have, så er det med at dyrke frugt og grønt helt fra bunden af i din egen have. Du kan også vælge at plante tomater, salat og gulerødder, som passer sig selv.