Gode råd til indretning af stuen

Gode råd til indretning af stuen

Hvis du lige er flyttet i ny bolig, eller hvis du blot føler at din nuværende stue trænger til fornyelse, kan det indimellem være en smule vanskeligt at vide, hvor man skal starte hvad angår indretningen. Indretning er altid et spørgsmål om subjektive præferencer, men du kan dog sagtens lade sig inspirere gennem trends og guides, som kan være med til at sikre dig din drømmeindretning. Da indretning sommetider kan være en dyr fornøjelse, kan du med fordel læse om, hvordan du kan spare penge på indretningen her. Hvis du også kigger med i det nedenstående, kan du forhåbentlig også få et par nyttige indretningsråd til din stue med på vejen.

 

Begrænsningens kunst, farver og temaer

Når det kommer til indretning af hjemmet, er der et par klassiske faldgruber, som mange risikerer at ryge i. Igen er det en spørgsmål om individuel smag, men hvis man bliver for ivrig og lader sig lokke af for mange forskellige stiludtryk, kan der nemt opstå stilforvirring ift. indretningen. Der må nemlig meget gerne være visuel overensstemmelse i et eller andet omfang. Overensstemmelse handler bl.a. også om farver, hvor du her kan vælge et gennemgående farvemønster. Farverne kan samtidig knytte sig til et bestemt stilartstema for stuen, som du har udset dig på forhånd.

 

Andre fornuftige overvejelser

Hvis en del af indretningen også går på en ny møbelinvestering, bør du sørge for at foretage de nødvendige opmålinger af både møbler og stue. Du bør i samme ombæring være opmærksom på selve størrelsen af dine møbler, da denne kan have stor indflydelse på selve funktionaliteten i praksis – navnlig hvis der er pladsmangel. Skab gerne et omdrejningspunkt for rummet i form af en visuel genstand eller forstærk stuens eget, naturlige omdrejningspunkt. Overvej også gerne elementer som belysning, vægdekorationer og brugskunst, således at der er en form for visuel samhørighed i rummet.