Gør dit hjem unikt med gør-det-selv projekter

Gør dit hjem unikt med gør-det-selv projekter

Er du typen, der ikke gider at følge strømmen, og som gerne skiller sig ud fra mængden? Gider du ikke have de samme IKEA eller ILVA møbler, som alle dine naboer har? Kan du lide at udfolde din kreative side og lave lidt arbejde selv? Så bør du overveje at kaste dig ud i gør-det-selv projekter, som kan gøre dit hjem helt unikt.

 

Få inspiration online

Selvom du gerne vil gøre tingene anderledes end alle andre, er der ikke noget galt i at lade sig inspirere. Der findes hundredvis af gør-det-selv blogs – eller DIY, Do It Yourself som det også hedder – så det er blot at søge på internettet efter det projekt, du gerne vil kaste dig over. Ingen siger, at du skal gøre det på præcis samme måde, som det projekt, du finder, men det er en god måde at få idéer på og komme i gang. Vil du eksempelvis have nye hylder til stuen kan du søge på DIY hylder, og et helt univers af muligheder vil dukke op. Dog kan man også søge inspiration i omegnen af, hvor man bor, hvis man har svært ved selv at skulle visualisere det. Bor du i en større by såsom Vejle, har du gode muligheder for at få inspiration rundt omkring i gadebilledet.

 

Pift gamle møbler op

Der er ingen grund til at investere i en helt masse byggematerialer, hvis du allerede har de basale møbler til det projekt, du vil kaste dig over. Hvis du eksempelvis gerne vil have et anderledes sofabord, kan du totalt forandre dit eksisterende sofabord, hvis blot du er lidt kreativ. Eksempelvis kan du male bordet en anden farve, du kan sætte nye ben på bordpladen eller du kan dekorere overfladen med kakler eller klinker. Kun fantasien sætter grænser!

 

Udnyt de mange genbrugsforretninger

Der findes et enormt udvalg af genbrugsforretninger, og mange af dem har møbelafdelinger, der gemmer på mange skjulte skatte. Gamle træstole kan blive super flotte med et nyt betræk, eller en antik kommode kan få nyt liv med nye greb eller en omgang slibning. Det er bare at gå på jagt blandt genbrugsguldet og så slippe kreativiteten løs. Især de større byer har et stort udvalg af genbrugsbutikker, og bor du derfor i eksempelvis Vejle, har du gode muligheder for at finde sjove, spændende og anderledes genbrugsfund.