Guide: Sådan skaber farverne stemning i rummet

Guide: Sådan skaber farverne stemning i rummet

Hvis du mangler farver eller bare en bestemt retning i dit hjem, så får du her et par gode råd til, hvordan du gør dit hjem helt unikt og skaber en bestemt stemning ved at bruge farvespillet aktivt i indretningen.

Skab en fornemmelse af mere rum

Ønsker du eksempelvis højere til loftet, kan det være en god idé at vælge de samme farver til både gulv og væg. Det skaber en fornemmelse af, at der er højere til loftet. Især hvis du maler loftet lyst.

Tænk også over sammensætningen af farver på tværs af rum. Hvis du har én farve, du gerne vil fremhæve, så kan det skabe en fornemmelse af, at rummene er større, hvis du kører den ene farve som et gennemgående tema på enkelte elementer i rummene. Det vil skabe en sammenhæng mellem rummene, der samtidig vil give et indtryk af, at lejligheden er større, end den egentlig er.

Brug de mørke farver til at skjule enkelte elementer

Radiatorer er ikke noget, der er værd at vise frem. I hvert fald ikke i de fleste tilfælde. Derfor er det en god idé, hvis du gør den mindre synlig — og det er faktisk slet ikke så svært. Det kan nemlig gøres på en smart måde, hvis du maler både området omkring radiatoren samt selve radiatoren i mørke nuancer, vil du opleve, at den stjæler mindre opmærksomhed.

Bryd med de neutrale farver

Mange vælger at male deres hjem i hvide farver, hvilket skaber en rolig atmosfære. Til gengæld kan den hurtigt blive en smule kedelig og flad i det. Det er der dog heldigvis råd for. Ved at have forskellige elementer, der bryder med den primære nuance, vil du hurtigt kunne skabe er mere legende udtryk, der samtidig også skaber en mere unik atmosfære i din bolig.

Her behøver du ikke at male, du kan nemlig sagtens nøjes med at vælge et møbel eller et gulvtæppe som dette fra Hay, der er fyldt med flotte farver.