Læg dit trægulv korrekt

Læg dit trægulv korrekt

Renoveringen er i fuld sving i det lille hjem. Papkasser er stablet i et hjørne af husets mindste rum, så det ikke fylder alle vegne. Lige nu er der kun nymalet vægge i underetagens rum, og ellers meget tomt og bart. Men næste skridt i processen er, hvor du viser dine gør-det-selv-kompetencer frem. Gulvet i de mange rum skal beklædes. Du kan investere i et parketgulv, der allerede er færdiglavet til, at du kan klikke det sammen. Derudover skal du selvfølgelig opmåle kvadratmeterne, så du på én og samme tid kan få lagt dit trægulv.

Gode råd til gør-det-selv-arbejdet

Når du skal udvise dine gør-det-selv-kompetencer, er det allervigtigste, at du er opmærksom på, hvad der står i vejledningen, som kommer med dit gulv. Få læst sedlen inden du kaster dig over arbejdet, så du undgå dumme fejl.
Her kommer også andre gode råd:

  1. Materialer udover trægulvet
  2. Opmåling
  3. Værktøj

Vær opmærksom på, at når du lægger dit trægulv på en betonoverflade, skal du have et undergulv og et dampspærre under dit parketgulv. Undergulvet gør det mere behageligt at gå på trægulvet, mens dampspærret sørger for, at der ikke kommer fugt op til fra betongulvet til parketgulvet.
Opmålingen er vigtig i forhold til parketgulvets plader. Hvis du ikke opmåler, kan du risikere, at når du når til den sidste plade i rummet, at den så bliver meget mindre end de andre. Tilpas derfor pladerne allerede fra starten.
Sidst men ikke mindst er det en fordel, at du har det rette værktøj til opgaven i form af noget til at tilskære med, men også sikkerhedsudstyr dertil. Det gør arbejdet meget nemmere.

Få professionel hjælp

Volder parketgulvet dig store problemer, og dine gør-det-selv-kompetencer rakte ikke helt til arbejdet? Fortvivl ej. Du kan blot bestille en gulvlægger. Få professionel hjælp og få det perfekte parketgulv til dit hjem.