Lænestol: 4 tips til at finde den rette

Lænestol: 4 tips til at finde den rette

Lænestolen er en fantastisk stol med mange anvendelsesmuligheder: Det er her du kan slappe af efter en hård dag, nyde en god kop kaffe eller læse din yndlingsbog, og det er desuden et flot møbel, som pynter i mange hjem. Men ikke alle lænestole er ens, da der er mange typer og modeller på markedet, som også fås i forskellige farver, materialer og prisklasser. Det kommer helt an på, hvad du er til, og hvilke ønsker du har til din kommende lænestol. I denne guide får du4 tips, som hjælper dig til at finde den rette lænestol til dit hjem.

  1. Hvilken placering?

Først og fremmest skal du bestemme, hvor din kommende lænestol skal stå, og hvilken funktion den skal have. Skal den stå i et hyggehjørne, hvor du i fred og ro kan koble af eller skal den fungere som en ekstra siddeplads tæt på sofaen? Det er vigtigt, at der er god plads til lænestolen i det rum, hvor den skal stå, og at den ikke står i vejen. Hvis du har en lille stue, bør du undgå en stor og polstret lænestol, som nemt kommer til at virke tung i et lille rum. Du kan derimod sagtens vælge denne type lænestol i en stor stue med masser af plads.

  1. Hvilket materiale?

Når du har fundet ud af, hvor din lænestol skal stå, skal du overveje, hvilket materiale du ønsker lænestolen skal være betrukket med. Skal det være læder eller stof? Gør op med dig selv, hvad du synes er pænest og stilmæssigt passer bedst ind i dit hjem. Vælg desuden det betræk, du synes er mest behageligt at sidde i – du bør altid prøve lænestolen i en fysisk møbelbutik, så du sikrer dig, at den lever op til dine krav og ønsker. Hos din lokale Møblér kan du blandt andet finde et stort udvalg af lænestole i både stof og læder.

Du bør også gøre dig nogle praktiske overvejelser om rengøring og vedligeholdelse af stolen. En stoflænestol kræver næsten ingen vedligeholdelse, men til gengæld er den svær at få ren igen, hvis du fx spilder på den. En lænestol i læder er derimod nem at tørre af, hvis du spilder på den, men omvendt kræver den mere pleje og vedligeholdelse, så den ikke mister sit oprindelige look.

  1. Hvilket design?

Der findes mange forskellige modeller og designs, når det kommer til lænestole. Udseendet er formentlig en af de vigtigste faktorer, der spiller ind, når du skal investere i en ny lænestol. Er du til en stor og polstret model eller en mere let og elegant? Overvej desuden om stolen skal passe ind til de øvrige møbler i rummet og indretningsstilen, eller om den skal skille sig ud, fx med en frisk farve – du kan stort set vælge lige den farve, du ønsker din lænestol skal være.

  1. Hvilke funktioner?

Sidst men ikke mindst skal du tage stilling til, hvilke funktioner din kommende lænestol skal have. Skal den kunne dreje og lænes tilbage? Det er vigtigt, at du vælger en lænestol, som opfylder dine ønsker og behov. Hvis du går efter en lænestol med høj komfort, bør du vælge en, som prioriterer ergonomisk korrekthed, og som støtter op omkring kroppen. Hvis du ønsker en lænestol, hvor du slappe af og flyde ud, kan du med fordel vælge en lænestol med fodskammel, så du kan svingene benene op.

God fornøjelse med at finde din nye lænestol!