Læs med her, hvis du vil vide mere om whiteboards
I klasselokalerne og i mødelokaler har det altid været en del af standardinteriøret at have grønne kridttavler. Det er da også praktisk at kunne skrive og illustrere for andre, hvad man snakker om. Det er ikke helt optimalt med knækkede kridt, bunker af kridtstøv og tørre kridtfingre.
Valg af overflademateriale
I midt 80’erne kom der et boost i magnetiske whiteboards. Siden da er flere og flere lokaler blevet indrettet med en whiteboard tavle. Whiteboards er praktiske, nemme at benytte, og overfladerne laves i alverdens forskellige materialer: keramik, porcelæn, almindeligt glas og magnetisk glas, melamin, malet stål eller aluminium, laminat og emalje på stål. Blandt alle disse materialer kan det volde besvær at finde den whiteboard tavle, der vil udmærke sig bedst til ens eget formål. Men det er altså en smagssag, og der er nok at vælge imellem. Et godt tip vil være at rådføre sig med nogen, der før har købt et whiteboard eller nogen, der er ansat til at rådgive omkring det. Ellers kan man sætte sig ned med sig selv eller andre og udføre en liste over fordele og ulemper ved de forskellige whiteboards. Da kan man tage en beslutning på et solidt grundlag.
Andre former for whiteboards
Whiteboards er ikke kun til i de store størrelser, men findes i mindre versioner. De bruges ofte som et alternativ til clipboards. Det mindsker tilmed dit papirforbrug. Små whiteboards kan også hænges op og bruges til planlægning af den kommende uge eller andet. De kan nemlig købes med ugedage på. Det er ikke sjældent, folk kalder elementer af edb-programmer for whiteboards, selvom det ikke er helt sandt. De simulerer blot whiteboards, samtidig med at man kan installere Google og andre lignende ting derpå. Så slipper man for altid at skulle bruge computeren, når noget skal vises digitalt.