Sådan indretter man hjemmet med børnenes kunst

Sådan indretter man hjemmet med børnenes kunst

De fleste forældre kender til det, hvor børnene slæber kreative mesterværker med hjem, som de har lavet i skolen eller børnehaven. Man kan ikke slukke begejstringen i de smås øjne, og man elsker at se de små kunstners stolthed, når deres ting bliver vist frem i hjemmet. Trods glæden over, at man har så dygtige, kreative og betænksomme børn, kan det være svært at få det passet ind i indretningen af resten af hjemmet, hvor man i forvejen har gjort sig særdeles umage med valg af farver, materialer og mønstre. Man har flere gange overvejet, hvor man overhovedet skal gøre af alle de fine figurer, tegninger eller malerier, som man får med hjem fra skole og børnehave.

Tips og tricks til indretningen

Når man skal inkorporere børnene kunstværker i resten af husets indretning, er der flere ting, man kan gøre.

  1. Har man en kedelig, hvid væg i huset, kan man friske den op med nogle af børnetegningerne. Her kan man inddrage børnene og lade dem vælge, hvilke tegninger de vil vise frem.
  2. Find en enkelt eller to af børnenes tegninger, som farvemæssigt matcher til den i forvejen velovervejede billedvæg i stuen. Indram eller udskift børnetegningerne, og skab mere personlighed.
  3. Figurer, keramik og andre pynteting fra skolen, vil få et helt nyt udtryk, hvis de får lov til at stå sammen med en flot lysestage, vase eller andre pynteting, som mor eller far har valgt.

 

Vær kreativ med børnene

Hvis man ønsker at inddrage børnenes kunstværker i indretningen, men man gerne selv vil have en finger med i spillet, kan man bruge et par eftermiddage på at være kreative sammen med sine børn. Man kan blandt andet skabe nogle super flotte resultater med hobbybeton, som nemt kan blive en naturlig del af enhver moderne indretning. Find hobbybeton her.