Sådan tætner man lettest og billigst et utæt kloakrør

Sådan tætner man lettest og billigst et utæt kloakrør

En utæt kloak kan føre til mange problemer. I den lille ende af skalaen finder man lugtgener. Det er ubehageligt, men er ikke farligt i sig selv, selvom det er en indikation på, at der er et problem med kloakrørene. Et brud på et kloakrør kan dog også medføre problemer med skadedyr som rotter, og det kan udvikle sig til et alvorligt og dyrt problem, hvis man ikke sørger for at tage hånd om det hurtigst muligt.

I stedet for at udskifte hele det afløb eller rør, som der er et brud på, kan man imidlertid vælge at få foretaget en såkaldt strømpeforing. Her kan du læse mere om, hvad det er.

 

Hvad er en strømpeforing

En strømpeforing er en måde at reparere et afløb eller rør, hvor der er sket et brud, uden at det er nødvendigt at grave hele røret op. Det fungerer konkret ved at man lægger et nyt, mindre rør ind i det eksisterende. Man udnytter altså, at der allerede er lagt et rør, og undgår på den måde omfattende gravearbejder. Det sparer penge og tid.

Samtidig er metoden en god idé, hvis det utætte rør løber under en bygning eller have. Genetableringen af et nyt udhus eller en ny have kan i sig selv være en dyr omgang, og det er noget de fleste husejere gerne vil undgå. Særligt i disse tilfælde kan det betale sig at undgå et større udgravningsarbejde.

 

Forskellige muligheder

Hvis du bor i Haderslev, Syddanmark, Sønderborg eller Tønder, kan du let finde en dygtig kloakmester, med speciale i strømpeforing af kloak. I dag er man i stand til at fore mange forskellige typer og størrelser af rør. Det gælder rør med en diameter på mellem 100 og 200 mm, i op til flere meters længde.