Bliv mere aktiv i eget hus og have

Bliv mere aktiv i eget hus og have

Danskere bliver stadigt mere og mere stillesiddende i kraft af deres arbejde. Det kan være et problem, når man gerne vil opretholde sin egen sundhed og velvære. Heldigvis findes der dog en række tips og metoder, så du kan få mere bevægelse ind i hverdagen – endda hjemme i de trygge rammer af eget hus og have.

Bevægelse er nøgleordet

Mange tror, at man skal dyrke hård og krævende motion for at forblive sund. Dette kan selvfølgelig sagtens være en metode, men faktisk behøver der slet ikke lægges så mange kræfter i almindelig sundhed. Nøgleordet er nemlig her bevægelse og aktivitet, men ikke nødvendigvis i nogen ekstrem grad. Som eksempel lyder et sundhedsråd for eksempel, at du som voksen person bør gå cirka 10.000 skridt om dagen.

Men hvordan når du så op på de cirka 10.000 skridt, når arbejdstimerne er lange og stillesiddende, og du egentlig bare gerne vil slappe af? Det behøver faktisk slet ikke at være så svært. Nedenfor er et par råd og idéer til at skabe mere aktivitet indenfor hjemmets rammer.

  • Har dit hjem trapper, kan du med fordel vælge at tage dem en ekstra gang op og ned af og til. Det tager ikke lang tid, men giver virkelig godt på helbredskontoen. Selvom det er lidt fjollet, kan det desuden være en sjov tradition, hvis I er flere om det.
  • En tur i haven kan gøre underværker, både for dens tilstand og for din. Havearbejde kan som bekendt være hårdt, så hvad end du slår græsset, fælder et træ, eller rykker ukrudt op, vil det klart være sundt for både dig og haven.

Vil du yderligere holde øje med, hvordan din sundhed skrider fremad, kan du med fordel overveje en skridttæller. Tjek for eksempel denne test og find den bedste skridttæller til dig selv eller andre.