Din guide til plejen af din bil

Din guide til plejen af din bil

Hvad end du er bilejer eller måske ikke ejer en bil endnu, ved de fleste, at det medfører et stort ansvar, og ofte kan det være svært at navigere rundt i lige den verden. Men faktisk behøver det ikke være så svært – for her får du en komplet guide til, hvordan du på bedst mulig vis plejer din bil.

Anskaf det nødvendige

Ikke alle er de fødte mekanikere, så en reparation ville faktisk være en god investering – du kan for eksempel tjekke Autobutler ud, der tilbyder talrige services som bilreparationer, tips og tricks og guides til de mange bilmærker, der findes. Dette er en god investering for alle, der er interesseret i at lære deres bil godt at kende, og måske være helt sikker i sit valg om en ny.

Netop at kende sin bil er nøgleordet i en god bilpleje – for hvis ikke man kender sin bil og det bilmærke, den er, kan man aldrig udnytte det fulde potentiale.

Den rene bil

Det er absolut ikke nogen hemmelighed, at de mest omhyggelige bilejere, der har hjertet med, holder deres bil fuldstændig ren. Men ikke alle er ligeså betænksomme – og faktisk glemmer rigtig mange at gøre rent i bilen engang imellem. Faktisk tæller renhed mere indvendig end udvendig – for det har i allerhøjeste indflydelse på din biltur. Nogle tips til rengøring af bilen finder du herunder:

  1. Ryd op og smid skrald ud
  2. Støvsug alle måtter og sæder for tungt støv og andet skidt
  3. Rens alle vinduer og spejle for overskydende fedt og jord
  4. Rens dørene indvendigt – hav eventuelt en renseserviet med til dørhåndtaget
  5. Gør rent omkring gearstangen og i bilens små opbevaringsrum

Kort sagt betyder både indvendig og udvendig rensning – du kan også vælge at få din bil poleret hos en mekaniker, hvis det også er et behov.

Tilbehøret

Mange bilejere går rundt og tror, de har alt til deres bil – og der er selvfølgelig mange, der ikke har brug for mere. Men går du alligevel rundt og føler, at der mangler et eller andet, du ikke kan sætte ord på? Så kan det netop være fordi, du mangler noget tilbehør. Tilbehør spiller faktisk en større rolle i bilen, end man skulle tro. Det giver nemlig en følelse af modernitet, og ny teknologi og smarte funktioner er al sammen med til at gøre din biltur både sjovere og lettere for alle. Der findes utallige smarte funktioner, du kan vælge – du kan for eksempel vælge mellem både sædevarme, bashøjtalere, bilradio, bluetooth og solafskærming for bare at nævne et par stykker. En god huskeregel til biltilbehør er dog, at jo mere du har, jo mere kan der gå i stykker eller gå galt, når du firsøger at installere det. Så en god idé kan være at få en erfaren mekaniker til at montere det for dig – og en ting er i hvert fald sikker. Du kommer ikke til at fortryde det!