3 tips til at gøre din have sommerklar

3 tips til at gøre din have sommerklar

Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til.

Foråret er over os og sommeren nærmer sig med lynets hast. Det er nu, du skal opgradere din have og gøre den klar til sommeren. Haven er det vigtigste ”rum” om sommeren, og der er mange små ting, som du kan gøre, der er med til at skabe en hyggelig udestemning. Derfor har vi her samlet tre små tips, som du kan bruge til at opgradere din have og give den et nyt liv til den kommende sommer.

Sørg for at græsplænen er helt i top

Det første du kan gøre, er at sørge for, at din græsplæne ser pæn og veltrimmet ud. Det er trods alt ofte græsplænen, der fylder det meste af haven. Du kan selvfølgelig slå den, men du kan også så den helt fra ny eller reparere den med græsfrø de steder, hvor græsset har ”huller”.

Det er perfekt at gå i gang med græssåningen her i foråret, da det er her, hvor græsfrøene har de bedste betingelser for at vokse. Den nye græsplæne kræver en del vanding i starten, så det skal du være opmærksom på.

Hvis du gerne vil have, at din plæne skal være ekstra flot og frodig, kan det være en god idé at gøde den med naturgødning efterhånden som den vokser op. Det kan også være en fordel at fjerne mos fra plænen her i foråret, så den står helt skarp til sommer.

Hav styr på udendørsbelysningen

Der er mange måder, hvorpå du kan skabe stemning i haven. En af dem er ved udendørsbelysning. Det gør også, at du kan være i haven en sensommeraften. Her kan du blandt andet bruge solcellelamper til din have. De er både gode for miljøet og er en dekorativ udendørsbelysning.

Der findes et hav af flotte solcellelamper, der er producerede til at kunne modstå vind og vejr. Med disse lamper gør du noget godt for miljøet, mens du på samme slipper for det store besvær med at trække ledninger og skifte batterier. Solcellelamper skal nemlig ikke bruge ledninger eller batterier – de bruger blot solens energi.

En anden stor fordel ved solcellelamper er, at du kan spare penge på elregningen, hvis den erstatter almindelig udendørs belysning – og sidst men ikke mindst giver du en helt særlig stemning til haven.

Lav et højbed af en palleramme

En tredje ting du kan lave i haven er højbede. Der kan være mange fordele i at lave højbede i din have. Når du planter dine planter og blomster i et højbed og fylder det med købejord, kommer der ikke ligeså meget ukrudt, og det er også nemmere at holde fri for skadedyr.

Du kan lave dit eget højbed ud af en palleramme. Højbedet skal være i en størrelse, så du kan nå ind til planterne fra alle sider. Start med at fore pallerammen med en plastikpresenning med store huller i bunden, så vandet kan løbe fra. Det gør også, at holdbarheden bliver bedre. Fyld dem derefter med jord og de planter, du gerne vil have.