Anlæg en praktisk have og forsyn din husstand med frisk frugt og grønt

Anlæg en praktisk have og forsyn din husstand med frisk frugt og grønt

Flere og flere danskere indser, hvor meget tid vi efterhånden bruger inden døre, og hvor lidt vi er ude i naturen. Det bliver mere og mere moderne at komme tilbage til naturen, få frisk luft og få jord under neglene. Kunne du godt tænke dig at komme mere ud i haven og at dyrke dine egne råvarer, så du ved, hvor de kommer fra, så læs med her og bliv inspireret. Trænger din have til en make-over, så du rigtigt kan komme tilbage til naturen, kan du få råd og vejledning fra en lokal anlægsarbejder i nærheden af Horsens og Brædstrup – læs mere her.

 

Dyrk dine egne grøntsager

Er der noget bedre end at spise en frisk tomat eller en sprød agurk fra eget drivhus? At kunne høste grøntsager og krydderurter fra egen køkkenhave giver mere motivation for at lave mad, og der er en glæde i at spise sine hjemmedyrkede grøntsager.

 

Udnyt dine egne kompostmuligheder

Kompost er et genialt middel til dyrkning af haven. Ved at bruge dit eget haveaffald samt grønne køkkenaffald, kan du lave færdig kompost, som du kan bruge til at gøde jorden med, så de nye planter gror endnu bedre. Ved at udnytte det affald, du alligevel får fra haven, fremfor at køre det væk, får du en næringsrig og god kompost, som du kan blande med din havejord for at forbedre kvaliteten på den.

 

Lav saft, marmelade og frys er forråd ned

Bærbuske og frugttræer er forholdsvis lette at holde, og kræver ikke den store pasning i forhold til den gevinst, du kan få fra dem. Med alverdens bær og frugter, eksempelvis æbler, kan du let lave lækker saft og juice, og du kan på ingen tid lave smagfulde marmelader. Derudover er det let at fryse overskuddet af bær og frugt ned, så du har et forråd i fryseren, og på den måde let kan lave ekstra, når forsyningerne slipper op.