Er din have forårsklar?

Er din have forårsklar?

Foråret er over os, og det betyder, at der inden længe vil komme nye, grønne skud på træerne. Hvis du er haveejer, bør du allerede nu begynde at passe haven efter vinteren, så den bliver klar til forårsmånederne og sommeren. Læs med her og få gode tips til, hvordan du gør haven forårsklar og pifter den op efter de lange, mørke måneder. 

Ryd op og lug ud 

I løbet af efteråret vil nedfaldne blade og grene samle sig på jorden og lægge sig i blomsterbedene og på græsplænen. Dette skal fjernes for at gøre jorden klar til forårets blomster og planter. Derudover er det i foråret, at ukrudtet begynder at vokse igen, og det er en god idé at begynde at luge det i et tidligt stadie, inden det får for store rødder og dermed bliver svært at fjerne. 

Plant og giv haven nyt liv 

Foråret er også en god årstid til at plante nye planter i haven. Det er forskellige fra plante til plante, hvornår og hvordan det er bedst at plante dem – nogle skal helst i jorden i det tidlige forår, inden det bliver for varmt, og inden jorden bliver for tør, mens andre skal plantes, inden de kommer i blomst. 

Anlæg små stier eller pynt haven med sten 

Hvis haven trænger til forandringer, og det ikke er nok med nye planter, kan du anlægge små stier i haven eller pynte bede og køkkenhave med flotte sten, eksempelvis natursten, som giver haven et rustikt look. Du kan for eksempel anlægge et stisystem med mindre sten, eller vælge større, flade sten til at lave en plan overflade. Klik her for at læse mere om natursten, og for at finde en forhandler og anlægger i omegnen af Esbjerg, Grindsted, Ribe og Varde.