Sådan gør du haven forårsklar

Sådan gør du haven forårsklar

Foråret står for døren, og efter vinterens sne og kulde, er det tid til at få gjort noget ved haven. Ukrudtet skyder frem, men samtidig begynder blomsterne at blomstre og træerne at skyde. Men hvad er det lige, man skal fokusere på? Hvis du selv er i tvivl, så får du her nogle tips til, hvordan du kan gøre din have forårsklar. 

Læg en plan for haven

Når du skal i gang med at gøre haven forårsklar, er det først og fremmest en god idé at lægge en plan over alt det, der skal gøres. Måske har du et træ, der skal fældes eller en hæk, der skal beskæres? I så fald er det en god idé at finde tid og måske endda lave en aftale med en skovbruger, som både kan hjælpe med fældning, rodfræsning og stubfræsning. Bor du i nærheden af Frederikssund, Frederiksværk, Holbæk eller Roskilde, kan skovbrugerne fra Fagus hjælpe med dette. På den måde gøres pladsen klar, så du kan få haven til at se ud, som du har lyst til. 

Reparer terrassen

I starten af foråret er det bedste tidspunkt at gøre din terrasse klar, hvis den har brug for en kærlig hånd. Har du fliser, kan du bruge en vandspuler til at fjerne skidt og snavs. Hvis du derimod har træ, kan du pleje det ud fra de anvisninger, der følger med den overfladebehandling, du har givet træet. Derudover kan det være nødvendigt at fjerne ukrudt og græs, hvis terrassen ikke er ophøjet. 

Lug ukrudt

Inden du endelig kan nyde haven, er det en god idé at luge godt ud i blomsterbede. Når jorden er kold eller våd, er det nemmere at hive ukrudtet op med roden. Når ukrudtet endelig er fjernet, er der ingen undskyldning for ikke at plante nyt, hvilket også er godt at gøre om foråret.