Få styr på haven til efteråret

Få styr på haven til efteråret

Når det begynder at blive efterår, er der en del forskellige ting, der kan være en fordel at være opmærksom på, således haven bliver helt klar til at overkomme efterårets strabadser. Dette gælder ikke kun plejning af blomster, højbede, køkkenhave, planter og lignende, da det også er nødvendigt at bibeholde de forskellige remedier i god stand.

Her kan man som eksempel nævne plæneklipperen, der skal holdes godt øje med, så den er klar til næste gang, den skal bruges. Det kan eksempelvis være nødvendigt at slibe knivene eller sågar få nye på, hvis de er meget slidt, hvilket kan være en fordel, da gode knive slår græsplænen flot og holder græsset sundt. Det kan også være en fordel at overveje, om man skal have erhvervet sig nyt udstyr i form af fornyelser, opgraderinger eller lignende af eksempelvis motorsav, hækkeklipper, haveredskaber som rive, kultivator, kost, spade og lignende.

forny-haven

Forny haven via nye projekter

Sensommeren er også et fremragende tidspunkt til at forny haven via nye projekter, som eksempelvis kunne være anlægning af nyt bed, nedgravning af trampolin, plantning af nye planter og meget andet. Det er både gældende for mindre projekter såvel som for de store projekter i haven. Alle projekter er med til at give fornyelse og forandring, og det siges, at forandring fryder, mens det samtidigt er en god og hyggelig ting at udføre haveprojekter med familie og venner. Sommeren medfører ligeledes et mere tørt vejr, som gør det lettere at eksempelvis anlægge en ny terrasse, gangsti eller lignende i haven, hvorved man efter arbejdet kan nyde det gode arbejde i godt sensommervejr.

Finansiér omhyggeligt og nå langt for et mindre beløb

Det skal dog siges, at sådanne projekter ikke betaler sig selv, da nogle projekter kræver nogle indkøb, og det kan samtidigt være svært at stå for de mange fristelser, der end måtte være i et byggemarked. Når tidspunktet til at få lavet projektet er optimalt, er det ikke sikkert, at der måtte være penge til dette, og når pengene igen går ind på kontoen, er det måske for sent at indhente det gode tilbud eller lave projektet.

Derfor kan man lave finansieringen ved hjælp af et lån, der tilbagebetales forholdsvis kort tid efter, så renterne ikke er så høje, og man kan tilbagebetale det korte lån, når lønnen ruller ind på kontoen. Læs mere om lån til haveprojekterne her.