Gode grunde til at skifte dit tag

Gode grunde til at skifte dit tag

Står du med en ejendom fra 1970’erne eller 1980’erne, er det måske på tide at vende blikket opad og få tjekket boligens tagkonstruktion igennem. De fleste tagtyper har typisk en levetid på 35-40 år. Hvornår taget trænger til en større overhaling eller kan nøjes med at blive repareret, afhænger i høj grad af tagets stand og alder samt af skadernes omfang. Det vil dog være værd at overveje at udskifte hele taget, hvis det er det originale tag, fra da huset blev bygget, og som er ved at synge på sidste vers. Det er en dyrere løsning lige nu og her, men du vil derimod slippe for at skulle spekulere på dit tag i de næste mange år fremadrettet. Er taget derimod af nyere dato og står pænt, kan det dog sagtens betale sig at udskifte de ødelagte tagsten eller erstatte de forsvundne.

 

3 gode grunde til at udskifte taget nu

 

Står du alligevel og spekulerer over, om du skal begive dig i krig med at udskifte din boligs tag eller vente, giver vi dig her tre gode grunde til at udskifte taget nu. Du kan desuden læse mere om hvad specialister i tagdækning kan gøre for dig, på: http://www.dansktagbyg.dk

  1. Værdien stiger. Uanset om du står og skal sælge din bolig eller ej, er det en fordel for dig, når husets værdi stiger. Så får du skiftet taget på dit hus, kan det være en god idé at taget fat i banken og få huset vurderet på ny.
  2. Lang levetid. De fleste tagtyper har som nævnt en levetid på minimum 35 år, hvilket betyder, at du er en bekymring mindre de næste mange år.
  3. Pæne tal på varmeregningen. Når du alligevel er i gang med at tjekke tag og tagkonstruktion, så kast også lige et blik på isoleringen på loftet. Et godt isoleret loft vil nemlig kunne give grønne tal på varmeregningen.