Gør klar til efteråret

Gør klar til efteråret

Når vi kommer over den danske sommer og bladende begynder at falde af træerne, er det tid til igen at komme i haven. Er man villig til at hoppe i noget varmt tøj og få jord under neglene, er der mange projekter i haven der kan tages hånd om. Her vil vi prøve at give jer lidt idéer til nogle af efterårets projekter i haven.

 

Sæson for at plante

Efterårssæsonen er optimal til at plante for eksempel træer, roser og buske.

Når man kommer over sommerperioden, begynder vejret at blive mere fugtigt, hvilket gør at jorden bliver mere fugtig. Sommerperiodens varme vejr gør jorden meget tør.

Den fugtige jord i efterårstiderne, gør at planterne får lettere ved at danne sine rødder i jorden. Havearbejdet kan faktisk ofte udføres hele vejen igennem vinteren også. Det er dog kun så længe jorden ikke er frosset til. Dette er også en tid, hvor man kan flytte beplantning, som man ønsker en ny plads til i haven.

Det mest essentielle i haven er græsplænen. Alle ønsker en flot og grøn græsplæne.

I Danmark har vi i år haft en utrolig varm og tør sommer. Som følge af den tørre sommer, har mange græsplæner har derfor taget stor skade. Der hvor skaden er sket, er der mulighed for at plante en ny græsplæne. Igen er den fugtige efterårsjord optimal at plante græsfrø i.

 

Vedligehold din have

For at vedligeholde den flotte have der er blevet plantet, i løbet af efterårets arbejde, skal der værktøj til. Hækken, buskene og træerne skal beskæres en gang om året.

Græsset skal derimod vedligeholdes hele året rundt. Står du med en større græsplæne, kan det være svært at finde tid i dagligdagen til at slå græsset. Derfor bør du måske overveje en robotplæneklipper, som kan klare arbejdet for dig.