Hvorfor giver vi ikke flere blomster til os selv?

Hvorfor giver vi ikke flere blomster til os selv?

Der kan være mange gode grunde til at købe blomster. De fleste danskere holder sig dog til at købe blomster til andre og helst til særlige lejligheder. Men hvorfor køber vi ikke også blomster til os selv, eller til vores nærmeste uden videre grund?

Blomster traditioner

Meget af svaret til dette spørgsmål kan nok findes i den symbolik vi som danskere ofte forbinder med blomster. Vi bruger blomster til at ønske tillykke, vise vores omsorg, kærlighed eller taknemmelighed og nogle gange også til at sige undskyld. Vi bruger blomster som værtindegaver, fødselsdagsgave, bryllupsdags gaver og som mange andre slags gaver, men hvad alle disse ting har tilfælles er at vi forbinder det at købe blomster med noget særligt eller i hvert fald ofte en særlig lejlighed. Blomster er ofte noget vi giver for at forkæle andre eller fortælle dem vi holder af dem, men ofte kun på de dertil tilrettelagte dage. Men hvorfor skal det absolut ske ved særlige lejligheder og hvorfor giver vi så sjældent blomster til os selv.

Hvorfor vente på mærkedagene, start selvforkælelsen i dag.

At gå en tur i din nærmeste blomsterbutik en torsdag eller fredag og købe nogle blomster til hjemmet kan være en af de dejligste former for selvforkælelse. Fordi vi i forvejen forbinder det at have friske blomster stående med forkælelse, hengivenhed og særlige lejligheder, giver smukke blomster en helt særlig følelse i hjemmet. Ved at købe blomsterne torsdag eller fredag har du mulighed for at nyde dem hele weekenden mens du er hjemme og dine gæster vil helt sikkert kigge beundrings værdigt på den smukke buket du har stående på spisebordet eller den enkelte af skårede stilk du har i vindueskarmen. At købe blomster til sig selv behøver nemlig ikke handle om at springe bankbogen og få bundet fortryllende buketter en gang i ugen. Du kan hos de fleste blomsterbutikker få rigtig gode tilbud på blomster torsdag eller fredag. Her kan du for eksempel nogle steder købe tre bundt for 100 kr. også selv gå hjem og sammensætte nogle buketter til rundt omkring i hjemmet eller måske lave en til dig selv, en til din mor og en til din gode veninde, bare fordi det er weekend.

Tag dig af dine blomster

Hvis du vælger at købe blomster til dig selv bare fordi det er dejligt, men også når du får lejlighedsbuketter fra familie og nære er der måder hvorpå du kan få glæden til at vare længst muligt. Husk altid at snitte eller klippe 2 cm af stilken gerne skråt inden du sætter dem i vand. Fjern også gerne de nederste grønne blade på stilkene så de ikke når ned i vandet. Sæt afskårne blomster med træagtige stilke som for eksempel roser i varmt vand (ca. 60C) og blomster med bløde stilke i koldt vand (15C). skift vandet i vasen dagligt for at give blomsterne næring, medmindre du har kommet blomster næring i vandet så kan du vente et par dage inden du begynder at skifte vandet dagligt. Hvis du vil tage den, den ekstra mil er det en god ide at stille sine blomster køligt om natten. Du kan for eksempel stille dem i kælderen eller et andet køligt rum.

Så hvad venter du på. Start selvforkælelsen og oplev hvor meget liv og energi friske blomster i hjemmet kan give.