Har du problemer med algevækst?

Har du problemer med algevækst?

Bor du i et hus, hvor der vokser grønne alger på husets facade, overskygger det tagets farve, eller forekommer det på dine fliser i for- eller baghaven, er der hjælp at hente. Ikke alene er alger ikke særlig pæne at se på, men det kan også få konsekvenser for fugtigheden i huset, og de grønne alger kan gøre det meget glat at gå på fliserne omkring huset, hvilket kan lede til potentielt farlige situationer. Læs med og find ud af hvad du skal være opmærksom på, hvis du gerne vil bruge algerens for at komme algevæksten til livs.

Hvorfor forekommer alger?

Alger har det rigtig godt i fugtige omgivelser, som vi roligt kan sige findes i Danmark. Derfor opstår der gode vækstbetingelser for de grønne organismer. I naturen er alger faktisk en god ting, da de er gode for miljøet og en vigtig ressource for naturens system. Nogle alger kan dog være farlige. Det har du måske stiftet bekendtskab med, når badesøer og lignende er blevet lukket grundet en for voldsom forekomst af alger. Generelt er det dog ikke noget, du skal være bange for. Det er et normalt problem, som mange husejer kommer til at opleve.

Vigtigt at tage hensyn til klimaet

Hvis du overvejer at bruge algerens, skal du være opmærksom på hvilken type, du køber. Der findes nemlig ulovlige typer af algerens, der kan være farlige for vores miljø og plantelivet. Du skal derfor være opmærksom på, om der bliver brugt naturlige aktivstoffer i algerensen, som kan blive hurtig nedbrudt i naturen. Algerensen når på denne måde ikke ned til grundvandet, som ellers kan tage stor skade af bekæmpelsesproduktet. Så selvom du ønsker at fjerne algerne, er det vigtigt, at du sætter dig ind i og forholder dig kritisk til, hvordan midlet påvirker naturen omkring dig og hvilke konsekvenser, det kan have for klimaet at benytte produktet.