Mere regn betyder bedre tagrender

Mere regn betyder bedre tagrender

Over de sidste tyve år vi pga. klimaproblemer oplevet mere regn eller i hvert fald voldsommere regn i perioder. Det har gjort, at det er vigtigt, at man har tagender, som kan holde til alt den regn. Alt for mange har stadigvæk tagrender på samme måde som tidligere og de er ikke længere gode nok.

Hvis du kan se, at dine tagrender hurtigt fyldes og vandet vælter udover det hele, så er der en ret god sandsynlighed for, at du skal have nogle nye og bedre tagrender. Bedre tagrender er nogle af de muligheder med blik, som man har.

Udskiftning af gamle tagrender

Det er et kæmpe arbejde at udskifte alle sine tagrender og få nye i blik op. For de flestes vedkommende er det ikke det gør-det-selv projekt, som vi vil anbefale dig at gå i krig med.

Især ikke fordi det er vigtigt, at det hele bliver gjort korrekt. Det store problem er, at du først finder ud af, når det regner voldsomt, om du har gjort det korrekt og her vil det være for sent. Derfor er det så vigtigt, at du kun laver det selv, hvis du ved, hvad du skal gøre.

Du burde kunne købe tagrender i de fleste byggemarkeder, så her kan du spørge dem, hvad de anbefaler, at du gør. Det skal også tænke over, hvordan dine gamle tagrender klarede sig, når det regnede meget. For det kan være, at du skal udvide dem. Pga. klimakrisen vil det stort set altid være tilfældet, da vores tagrender er lavet til en anden tid.

Det vigtigste er at huske på, at det ikke er meningen, at der skal være vand alle steder, når det regner. Inden du skifter alle dine tagrender ud, er det en god idé at tjekke, om det er et enkelt stykke, der er utæt.