Modernisér dit hus nemt og billigt

Modernisér dit hus nemt og billigt

De fleste huse er bygget for efterhånden mange år siden. Du er sikkert selv indehaver af et hus, der har levet igennem mange somre og vintre og som derfor måske ser lidt hårdt medtaget ud. Selvom huset ikke viser tegn på skader, kan du stadig stå med følelsen af, at den ikke ligefrem ser ny og moderne ud. Moden inden for huse ændrer sig – og lige nu er det moderne, hvis huset har et højmoderne, postmodernistisk udseende. Du har sikkert også selv lagt mærke til at husenes udseende delvist følger samme udvikling som andre former for kunst – både malerier og huse er gået i en mere absurdistisk, futuristisk og eksperimenterende retning.

Ting du kan ændre for at få det modernistiske look

Det kan være dit hus allerede har modernistiske træk, men vi vil her komme med overordnede tiltag, som de fleste både har råd til og er i stand til at udføre:

  • Ændr lidt på taget. Det er nogle gange muligt at få det modernistiske look ved blot at lave små ændringer. Når det kommer til taget, kan du f.eks. erstatte dine metalprofiler med nye metalprofiler, der er af en blankere version af stål. Lyst og skinnende stål og metal giver et hypermoderne look.
  • Skift farve på huset. I stedet for den standard røde murstensfarve, kan du eksperimentere lidt mere med farverne. Inden for modernismen er skarpe, kontrastende farver populært – især kridhvid og dybsort.
  • Enorme vinduer er også meget populært. Hvis du køre forbi et nyt hus nu om dage, har de fleste store vinduer, der går fra gulvet og næsten helt op til loftet. Dette kan dog være lidt svære at udføre.
  • Hvis du vil gå all-in, kan du renovere huset lidt og skabe skarpe vinkler i husets konstruktion. Skarpe, overraskende og absurde vinkler og skæringer giver en følelse af det fremtidsprægede.