Planlæg forårets haveprojekt nu

Planlæg forårets haveprojekt nu

Efteråret og vinteren er over os, så måske er det ikke din have, du tænker allermest på lige nu. Hvis du drømmer om en smuk have til sommer, er det dog ikke nogen dårlig idé at begynde at skitsere en plan allerede nu. Nogle ting er bedst at så og gøre klar i foråret, imens andet skal gøres her i efteråret og andre ting til sommer. Det er især en god idé at planlægge nu, hvis du gerne vil lave din have om, anlægge en terrasse eller en køkkenhave.

Have med rum og stier

Skal der også til at ske noget mere spændende i din have? Drømmer du om en stor, flot eventyrhave med mange træer, blomster og små lommer, hvor man kan sidde og nyde det hele? Havearbejde er heldigvis rigtig sundt. Du får frisk luft, motion og bliver gladere af at komme tættere på naturen og arbejde med den.

Hvis du gerne vil skabe din helt egen eventyrlige have, kan du med fordel få anlagt nogle små stier rundt omkring i haven. Køb nogle fine belægningssten i byggemarkedet og anlæg selv dine stier. Hos Grønfeld Byggecenter på Djursland ved Ebeltoft og Rønde kan du få alle former for belægningssten. De små stier kan f.eks. føre fra terrassen og ned til en mindre terrasse eller et skyggested i bunden af haven. Stierne kan også være med til at skabe noget struktur og forskellige rum i haven.

Køkkenhaven der skaber glæde

Det er super fedt at have sin egen køkkenhave. Hvis du er glad for at lave mad, vil det helt sikkert skabe en endnu større glæde at kunne hente frugt, grønt og krydderier i egen have. Det giver også en bedre forståelse for årstidernes skiftene og sæsonernes råvarer. Plant et par frugttræer, anlæg et drivhus eller plant forskellige grøntsager i et par højbede, og så er du i gang.