Praktiske udfordringer vedrørende en renovering

Praktiske udfordringer vedrørende en renovering

Rigtig mange vælger at renovere fremfor at finde et nyt sted eller begynde på nybyggeri. Det er i mange tilfælde helt forståeligt. Der er nemlig rigtig mange fordele at renovere. Først og fremmest er det med mindre midler end ved nybyggeri muligt at skræddersy sin bolig efter forgodtbefindende.

Derudover er der rigtig mange renoveringstiltag, hvor du skåner miljøet. Når du skåner på miljøet, skåner du også din pengepung. Dit varmeforbrug mindskes og derved også din varmeregning. Det kan derfor virkelig godt betale sig at renovere. Men det kan være noget af en planlægnings- og koordineringsopgave, og du bør, for at få mest ud af tiltaget, sørge for at der er styr de praktiske udfordringer, inden du går i gang.

pexels-photo-76

Budgettering af din renovering

Budgetteringen er af de vigtigste elementer i planlægningen af din renovering. Hvis du som de fleste ikke har uendelig midler til din disposition, skal din budgettering helst være spot on.

En kendt tommelfingerregel går på, at omkostningerne ofte overskrider budgetteringen med 10 procent. Det skal du tage højde for. For at imødekomme problematikken bør du hurtigt tage kontakt til din eller dine entreprenører. Disse har med deres mange års erfaring formentlig bedre forudsætninger end dig for at lave en præcis budgettering.

Hvis renoveringen er af omfattende karakter, skal du formentlig benytte et nedbrydningsfirma, hvorfor en god kommunikation med dem vil være at foretrække.

Koordinering af de forskellige renoveringstiltag

Når man renoverer, kan man hurtigt fare vild i labyrinten af mulige tiltag. Sørg derfor at være meget præcis i din koordinering af de forskellige renoveringstiltag – og sørg for at holde dig til planen.

Det er ikke ligegyldigt, hvornår og i hvilken rækkefælge man begynder diverse projekter. Hvis du for eksempel har et projekt så omfattende, at du ikke kan bo i din bolig i en periode, bør du presse andre omfattende projekter ind i samme tidsperiode, så du kan bo hjemme længst tid muligt.

Det kan eksempelvis være en udvidelse af et hus med endnu en etage. Hertil skal du have nogle trapper til at tilkoble disse to etager med hinanden. Disse trapper skal selvfølgelig være kompatibelt med designet fra resten af boligen.

Finansieringsmuligheder af din renovering

En af de væsentligste årsager til, at det er blevet så attraktivt at renovere, er de bedre forudsætninger for at blive finansieret. På grund af det skrantende miljø, har regeringen påduttet forskellige instanser at støtte energivenlige tiltag. Det bør du tage med i dine overvejelser omkring renoveringen. Det kan godt være, at en energirenovering umiddelbart ikke var planen, men hvis det kan gå hen at hjælpe dig økonomisk er det lige pludselig meget mere attraktivt.

For at blive støttet skal du dog foretage tiltag, der skåner miljøet. Det gælder både store og mindre tiltag. det kan være en omfattende installering af et solcelleanlæg og en hulmursisolering, men det kan også sagtens være noget mere simpelt som en udskiftning af radiatorventiler og termostatstyringer.

Hvis du vil finansieres gennem lån, kan du overveje at låne hos banker og realkreditinstitutter. Når du energirenoverer får du lavere renter. Hertil er renterne lavere hos institutterne, hvor der til gengæld også oftest er et højere oprettelsesgebyr.

Du kan også ansøge om et håndværkerfradrag. Hertil kan du få helt op til 15.000 kroner i støtte. Det er som regel din entreprenør, der står for processen vedrørende ansøgningen. Slutteligt kan du søge om finansiering hos diverse energiselskaber.