Sådan får du en flot have, der er nem at passe

Sådan får du en flot have, der er nem at passe

De fleste husejere sætter pris på en flot have, men det er langt fra alle, der har den tid og det overskud der kræves for at holde haven pæn. Hvis du har en travl hverdag og ikke gider bruge al din fritid på at passe haven, men samtidig gerne vil have noget flot at kigge på uden for huset, får du her nogle gode råd til, hvad du skal tænke over ved anlæg af have. Søg eventuelt hjælp hos en anlægsgartner i omegnen af København, Gentofte, Charlottenlund, Lyngby og Lyngby-Taarbæk – læs mere her.

 

Opdel haven i områder

Haven kan med fordel inddeles i områder, der har forskelligt behov for pasning. Anlæg eksempelvis et bed med krydderurter tæt på terrassen, så du har motivation for at passe dette bed, og lad så de bed, der er længere væk, passe sig selv lidt mere. Skærm af for ukrudtet, således at det område af haven, du gerne vil bruge lidt tid på at passe, ikke bliver overmandet af ukrudt fra de andre områder af haven. En god afgrænsning er en stribe græs, eksempelvis på en meter, som kan forhindre skvalderkål og andet ukrudt i at brede sig til resten af haven.

 

Brug mange af samme type plante

Ved at plante mange af samme type plante begrænser du kravene til pasning og pleje til én plantesort, og du får en ensartet overflade, som kan give harmoni i en have, hvor ukrudt nogle steder får lov at vokse.

 

Læg fliser og gør græsklipningen lettere

Ved at anlægge en stribe af fliser omkring græsplænen kan du nemt slå kanten på plænen med græsslåmaskinen, og skal derfor ikke i gang med to typer redskaber for at holde plænen pæn. Så får du et sted at slikke sol og lade børnene lege uden det kræver for meget arbejde.