Sådan gør du bilen vinterklar

Sådan gør du bilen vinterklar

Når kulden og den mørke tid nærmer sig, så bliver vejføret anderledes, og det er tid til at gøre bilen klar til vinter.

De forskellige ting der bør klares inden frosten rammer

Vinduesviskere
Vinduesviskerne kan komme på hårdt arbejde gennem vinterperioden. Det kan derfor være en god idé at tjekke viskerbladene og eventuelt udskifte dem.

Rustbeskyttelse
Rust er bilens værste fjende. Det er derfor vigtigt, at karosseriet er rent og velholdt, så salten på vejen ikke angriber bilen alt for voldsomt. Derfor kan en grundig undervognsvask langs dørpaneler være en god idé, da det kan være med til at fjerne aflejringer af snavs, som holder på fugten og salten. Hvis din bil er 3-4 år, så bør du være opmærksom på rustfare, fordi særligt i vinterperioden kan der komme kondensvand ind i hulrum, hvilket fremmer rustdannelsen.  

Kølervæske og sprinklervæske
Det er vigtigt, at kølervæsken og sprinklervæsken er frostsikret. Derfor bør væsken være beskyttet til mellem 25-35 minusgrader.

Batteri
Inden vinteren rammer, bør du kontrollere batteriets kapacitet. Dette skyldes, at kapaciteten kan falde i takt med, at kulden kommer. Derudover så kræver vinterperioden generelt mere af batteriet, fordi strømforbruget stiger, set i forhold til lys, elruder, sædevarme, vinduesviskere osv. Batteriet bør derfor lades fuldt op med en hjemmelader.  

Olieskift
Vinterklargøringen af bilen bør altid indbefatte olieskift, så motoren er klar til de første kolde morgener. Benyt en god fuldsyntetisk letløbsolie og skift oliefilteret samtidigt. Udskiftning af oliefiltret er en forudsætning for et korrekt olietryk i motoren.

Få hjælp af en automekaniker

Der er mange måder at gøre bilen vinterklar på, og en af de vigtigste er ved, at du skrifter til vinterdæk. Det er dog ikke alle, der kan eller har tid til at få det ordnet, så derfor kan du få skiftet dækkene hos din lokale automekaniker, uanset om du bor i Augustenborg, Sønderborg eller et helt tredje sted i Danmark.