Slå græsset jævnligt med den rette plæneklipper

Slå græsset jævnligt med den rette plæneklipper

I græssets vækstperiode i løbet af året er det meget vigtigt at få slået græsset, således det først og fremmest kommer til at se elegant og flot ud, mens det også er godt og sundt. Til dette kan man vælge at benytte sig af en håndskubber, der er meget populær, når man har bolig i byen eller på landet, hvor græsarealerne nødvendigvis ikke er specielt store.

Der er dog en del forskellige ting, man skal holde sig for øje, når man skal på jagt efter en ny plæneklipper, således man får valgt den rigtige, der opfylder krav, ønsker og behov.

garden

El, benzin eller robot?

Det forholder sig således, at man kan få disse plæneklipper i forskellige varianter, hvor drivkraften i motoren er den essentielle forskel på forskellige modeller. Nogle håndskubbere er drevet af el, mens andre er drevet på benzin, og der er en del forskelle på, om man erhverver sig benzin- eller elmotor. Forskellen består først og fremmest i effekten på motoren, der både afhænger af styrke af motoren i plæneklipperen.

Det er muligt at få en plæneklipper, der har en effekt på 1400 W og drevet af el, mens det er muligt at få omtrent 2100 W fra en plæneklipper drevet af benzin. Det forholder sig ofte således, at benzinmotorerne er i stand til at levere en smule højere effekt end elmotoren, hvilket dog også kommer an på. Dette kommer dog an på, hvilken variant man ender med at vælge. Såfremt man ønsker nyklippet græs hele tiden og ikke vil bruge tid på græsslåningen, er det også muligt at få en robotplæneklipper, der selv sørger for opladning og derved mere eller mindre passer sig selv.

Størrelse på græsarealer i forhold til model af plæneklipper

De forskellige plæneklippere er anbefalet til forskellige størrelser af græsarealer, hvilket blandt andet er en kombination af motorkraften på de forskellige plæneklippere og deres tilhørende klippebredder. Nogle har en klippebredde på 36 cm, mens nogle af de større varianter har klippebredde på omtrent en halv meter. En plæneklipper med en effekt på 52 W og en klippebredde på 51 cm anbefales til et græsareal på omkring 1800 kvadratmeter, hvilket kan være en fordel at undersøge, således man finder en plæneklipper, der kan præstere det, man har brug for. Dette gør sig også gældende for robotplæneklippere, hvor man dog skal inddrage opladningstid og driftstid – find et stort udvalg af plæneklippere i denne store test.