Hjælp til at finde den rette vaskemaskine

Hjælp til at finde den rette vaskemaskine

En af de mest uundværlige hvidevarer er vaskemaskinen, der i fællesskab med noget rengøringsmiddel kan være med til at rengøre beskidt tøj. Der er dog en del forskellige ting, man skal holde sig for øje, når man erhverver sig en vaskemaskine, hvilket blandt andet er gældende for de typer af programmer, som de givne vaskemaskiner er i stand til at køre. Dette afhænger oftest af, hvilke typer af tøj man skal have vasket, og det kunne eksempelvis være, at man skal benytte vaskemaskinen til at vaske forholdsvist fint tøj, men også mere beskidt arbejdstøj som eksempel. Her kan det være en fordel at vælge en vaskemaskine, der har en del forskellige programmer, således man får vasket de forskellige typer af tøj efter forskrifterne.

vaskemaskine test

Overvej særligt kapacitet og udvendige mål

Det forholder sig således, at vaskemaskinerne fås i en del forskellige størrelser, hvilket er gældende for den indvendige kapacitet såvel som de udvendige mål. En vaskemaskine placeres meget ofte i en niche, der har en speciel størrelse, som vaskemaskinen skal passe ind i. Skal vaskemaskinen blot placeres på gulvet eksempelvis, er disse udvendige mål mindre vigtige, hvilket dog afhænger af den mængde af plads, man vil levne til vaskemaskinen. Den indvendige kapacitet opgives i vægt af tøj, og her kan det være en fordel at vælge vaskemaskine i forhold til den mængde af vasketøj, man har. Har man meget, kan det være en fordel at overveje en højere kapacitet og en vaskemaskine med mindre kapacitet i det omvendte tilfælde.

Restfugtighed og energiklasse skal også implementeres i overvejelserne

Det er muligt at få vaskemaskiner, der vasker tøjet med forskellige restfugtigheder, hvilket eksempelvis kunne være 53% eller 46%, og dette er også noget, man kan vælge at inddrage i beslutningen for at kunne udelukke nogle modeller.

Energiklassen bør også spille en rolle da det kan give et signal om, hvor stort et strømforbrug den givne vaskemaskine har. De fås eksempelvis i energiklassen A+++, A, B og andre, hvor A++ er en af de bedre energiklasser. Strømforbruget afhænger da også af, hvor meget opvaskemaskinen benyttes, og hvor stor den er. Tag et kig her for at få gode råd til, hvor vaskemaskinen kan købes, og hvilken det skal være.