Styrk sikkerheden med advarsels- og udrykningslys

Styrk sikkerheden med advarsels- og udrykningslys

Effektiv belysning er ikke blot nødvendig indendøre, men er også strengt nødvendigt udendørs. Du kan gøre brug af det privat, til at oplyse områder rundt om dit hus og din indkørsel. Det kan være en god måde at minske risikoen for indbrud, for god belysning gør dit hus til et mindre indbydende mål for indbrudstyve.

Endnu vigtigere er det dog, hvis du arbejder i trafikken. Her er det nødvendigt med advarselslys, som kan signalere til de andre trafikanter. Her i artiklen kan du læse mere om nogle af de muligheder, der findes. Hvis du bor på Sjælland har du let adgang til et stort udvalg af advarsels- og udrykningslys ved Traffics A/S.

 

Advarselslys til køretøjer

Der findes mange forskellige typer advarselslys til køretøjer. Deres udforming og størrelse afhænger af den funktion, de skal opfylde. Hvis det fx er til decideret vejarbejde, eller arbejde tæt ved kørebanen, kan det være nødvendigt at anskaffe et stort LED kryds eller pil, der klart, og på lang afstand, markerer for bilister, at de skal være opmærksommme, og eventuelt skifte vejbane.

For mærkning af køretøjer er en såkaldt lygtebro en ofte benyttet mulighed. Disse minder om dem, man ser på politiets udtrykningskøretøjer: Det er altså en aflang advarselslampe, der typisk placeres på taget af køretøjet. Lygtebroer er smarte, fordi de er solide anordninger, der ikke generer under kørsel, og samtidig er i stand til at give meget lys fra sig.

 

Rotorblink og andre muligheder

En anden meget brugt mulighed er rotorblinket. Disse fås med blink eller roterende lys, og har den fordel, at de er mindre end lygtebroerne. De kan altså være lettere at placere, og er ikke afhængige af, at man har en hel, fri tagoverflade til rådighed. Hvis man ikke har behov for lyset hele tiden, er der desuden mulighed for at købe et aftageligt blink, som let (af-)monteres med sugekop.