Så vigtigt er det med en fliserens til terrassen

Så vigtigt er det med en fliserens til terrassen

Når vi stiller uret til sommertid i marts, siger man som regel, at man med uret også stiller havemøblerne ud. Selvom marts måske er for tidligt til at sidde på terrassen er det allerede vigtigt at forberede terrassen til sommermånederne inden varmen for alvor rammer landet. De fleste har en terrasse belagt med fliser, og fliserne skal ligesom alt andet også holdes ved lige i løbet af året. Misligholdte fliser kan resultere i, at der kommer alger på overfalden af fliserne, og at der dukker ukrudt op mellem flisernes revner. Vil man undgå at have en grøn og fugtig terrasse om sommeren kan man med fordel få en fliserens til terrassen, så man bliver fri for ukrudt hele sommeren.

 

Hvad er en fliserens?

Man kan forebygge alger og ukrudt på terrassen ved at algebehandle fliserne, men er skaden allerede sket, skal der mere til. Det kan betale sig at få lavet en fliserens af sin terrasse hos en professionel for det bedste og mest langvarige resultat. Den måde, hvorpå man laver fliserens på er, at man først renser fliserne rene med en højtryksrenser for at få algerne og ukrudtet væk fra flisernes overflade. Fliserne lider ikke overlast af fliserensen og kommer til at stå som var de nye efter rensen. En fliserens gør op med selv de mest genstridige alger, så ved at gå til en professionel, kan man komme af med alle algerne og al ukrudtet.

 

Undgå flisepest i fremtiden

Efter fliserne er blevet spulet med højtryksrenseren, er det en god idé at få fliserne yderligere sprøjtet med noget algedræbende for at undgå, at algerne lægger sig på fliserne igen med det samme. Man skal ikke være bange for, at fliserne på ens terrasse bliver sprøjtet til med alt mulig kemi, da det algedræbende middel er så miljøvenligt som muligt. Ønsker man yderligere at få beskyttet sin terrasse, kan man efterfølgende vælge at få en imprægnering af sine fliser. Ved at tilvælge denne ekstra service efter fliserens sikrer man sig, at man får et resultat som holder mange år frem, så det ikke er nødvendigt at få behandlet fliserne hvert eller hver andet år.

Ved at følge disse trin sikrer du dig, at din terrasse er klar til, at du og din familie kan nyde de danske sommerdage- og aftener.