Tips til vedligeholdelse af store haver

Tips til vedligeholdelse af store haver

Er du den heldige ejer af en stor have, er der ofte meget havearbejde. Måske hører du til dem, der nyder at bruge mange timer i haven, og som næsten finder det meditativt at passe haven. Der findes dog råd til dig, der gerne vil have lugningen og diverse øvrige opgaver klaret hurtigt. Læs med her.

Fæld de store træer

Træer kan pynte i haven, men bliver de for store, risikerer du at de skygger for andre typer beplantning i haven. Det er derfor en god idé at undgå alt for mange eller for store træer, hvis du også gerne vil have andre ting i din have. Har du brug for hjælp til fældning af træer i din have, så besøg hjemmesiden henrikravn.dk.

Anlæg køkkenhaver og bede

Hvis du anlægger køkkenhave og bede på afgrænsede områder i din have, gør du det nemmere for dig selv at passe planterne. De breder sig ikke, hvis du vælger at bruge en kant til bedet eller et højbed.

Brug bunddække

Vil du undgå at ukrudt spirer frem, kan du med fordel dække al jorden i haven med bunddække. Bunddække kan være både planter, busker, græs eller stauder. Det giver også haven et mere fuldendt udtryk, hvis der ikke er nøgne pletter rundt omkring.

Gør vandingen nem og overskuelig

Jo større haven er, jo længere tid tager det at vande den. I hvert fald hvis du gør det manuelt. Du kan med fordel anskaffe dig en siveslange, som er en vandslange med huller i. Den placerer du rundt omkring i bede, nær buske eller i køkkenhaven, og tænder for vandet. Vandet vil herefter langsomt sive ud i haven.

Vælg buske der er nemme at passe

Vil du have buske i din have, der er nemme at passe, kan du f.eks. vælge lavendel, pæoner, storkenæb eller hjortetrøst. Disse buske er nemme at passe, og giver haven et frisk pust af farve.