Vil du gerne have mere brug ud af din have hele året rundt?

Vil du gerne have mere brug ud af din have hele året rundt?

For de fleste gælder det nok, at haven bliver brugt i højeste grad i sommermånederne. Men hvis du godt kan lide at opholde dig ude i haven, er det næsten synd, at den ikke bliver brugt noget mere. Du kan nemt gøre nogle forskellige ting, så du får mere lyst til at komme ud i haven på andre tider af året også.

Lad dig ikke begrænse

”Der findes ikke dårligt vejr, kun dårlig påklædning”, er der nogle, der siger. Det er et meget sjovt ordsprog, men faktisk er det også værd at lytte til. Somme tider handler det om ikke at lade sig begrænse for meget af vejret. Hvis du har lyst til at gå i haven, men ikke gør det pga. noget regn, så hop i regntøjet og gør det alligevel. Det er ikke kun sjovt at være i haven, når solen skinner.

Forlæng sommersæsonen med et drivhus 

Hvis du nogle gange ville ønske, at sommeren var længere både til den ene og den anden side, findes der faktisk en løsning. Med et isoleret drivhus kan du komme ud og sidde i haven tidligere på sæsonen, men du kan samtidig blive derude lidt længere sidst på sæsonen. Dit drivhus kan bruges som et hyggeligt sted at sidde, men du kan samtidig dyrke nogle afgrøder i sommeren. Hvis du vil have nogle plantekasser i dit drivhus, vil det være rigtig godt at fylde dem med topdressing, som er en blanding af fin muldjord, kompostmuld og vasket sand.

Lav et bålsted i din have

Når du bruger mest tid i haven om sommeren, skyldes det nok, at der er lidt mere at lave. Du kan sole dig på et tæppe, spille havespil, holde picnic, holde grillaftener, lave havearbejde m.m. Hvis du skal komme til at bruge mere tid i haven på andre tider af året, er du nødt til at have nogle flere ting at lave derude. Derfor kan du f.eks. lave et bålsted. Det er noget, der kan bruges en stor del af året af hele familien. Ved bålstedet kan der laves mad, bages snobrød og ristes skumfiduser.

Varm din terrasse op

Det er generelt en rigtig god idé med en god og brugbar terrasse, hvis du vil have mere brug ud af din have. Dog kan det godt begynde at blive ret køligt om aftenen i sensommeren. Hvis du vil forlænge sommeren en smule, kan du opvarme din terrasse. Der findes f.eks. flere udendørspejse, der kan klare arbejdet. Sådan en vil desuden gøre det endnu mere hyggeligt at sidde udendørs.

Vær sammen med andre ude i haven

I vintermånederne vil du måske stadig ikke få vildt meget brug ud af din have. Dog skal du huske på, at det altid er sjovere, hvis du er sammen med andre. Hvis du er sammen med nogle andre, behøver der ikke nødvendigvis være noget bestemt at lave. Så hiv din familie eller dine venner med ud i haven.