10 gode råd til en mere smertefri flytning

10 gode råd til en mere smertefri flytning

Det kan være svært at holde overblikket, når møbler og nips, tøj og sko skal pakkes ned og videre til et nyt hjem. Her har du derfor 10 gode råd til, hvordan du kommer mest smertefrit igennem din flytning.

10-gode-raad-til-en-mere-smertefri-flytning

  1. Ryd ud!

Begynd i god tid at rydde ud i de mange sager, der er blevet samlet sammen gennem årene. Det gælder specielt, hvis du flytter ind på mindre plads. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du får brugt en ting eller ej, så saml en bunke med ”måske-ting”. Hvis du ikke bruger de ting, der ligger i måske-puljen, så er det med al sandsynlighed tid til at smide det ud. Det gør det kun lettere at flytte, hvis der er færre ting at bære på.

  1. Tør inventar af for støv og skidt

Rengøring er en stor del af det at flytte. Gør det derfor så let som muligt og tør dine ting af for støv, inden du pakker det ned. Det gør det mere ligetil, når tingene skal pakkes ud igen.

  1. Tøm loft og kælder i god tid

Ligesom det er en god idé at rydde ud i tingene i god tid, kan det også være en god idé at tømme loftet, kælderen, pulterkammeret og andre opbevaringsrum i god tid. Det tager ofte meget længere tid, end man troede. Så hellere være på forkant, end stå overvældet af opgaven, når flyttebilen holder klar.

  1. Hav flere forskellige størrelser kasser

Når man begynder nedpakningen, skal man have for øje, at store kasser kan blive frygteligt tung, hvis de pakkes til kanten med porcelæn, bøger eller andre tunge ting. Hav derfor nogle mindre kasser til de tunge emner og gem de store til tøj og sko eller andet, der ikke er så tungt.

  1. Mærk dine kasser

Så snart du begynder at pakke, kan man hurtigt miste overblikket over, hvad der er i hvilke kasser. Pak derfor tingene ned i kategorier, der er logiske for dig. Lav dit eget system, så du nemt og hurtigt kan finde det du mangler, hvis der er noget, der blev pakket ned lidt for tidligt.

  1. Pak strategisk

Når kasserne er pakkede og mærkede, skal de ofte stilles til side, så de ikke står i vejen frem mod flytningen. Stil derfor det, der er mindst vigtigt og du sjældent bruger, bagest og nederst. Det gør også, at det kommer nederst, når flyttebilen pakkes ud igen det nye sted.

  1. Få passet husdyr af venner eller familie

Når flytningen nærmer sig, kan der være ekstra travlt. Det kan derfor være en god idé for både dig og dit kæledyr, at det bliver passet på af venner eller familie. Så er der forhåbentlig ingen, der kommer til skade.

  1. Hav styr på nøglerne

I flytterodet kan små ting som nøgler ofte komme på afveje. Det kan derfor være smart at have dem liggende samme sted under hele flytteprocessen, så der ikke udbryder panik, når man pludselig ikke kan komme ind i det nye hjem på flyttedagen.

  1. Få styr på transporten

Der er mange ting at tage højde for, når det kommer til transporten. Hvor langt skal der flyttes? Hvor mange ting skal man have plads til i flyttebilen? Vil man flytte over én eller flere dage? Hvis man selv kan klare flytningen med en bil og eventuel trailer, er det oftest den bedste løsning. Har man brug for mere plads kan man med fordel kontakte en flytteforretning og indhente et tilbud på flytningen.

  1. Ring til gode venner og familie

Al hjælp er god hjælp – specielt når det gælder flytningen. Det kan både være hårdt og tidskrævende at flytte. Derfor er det altid godt, at have en masse gode kræfter til at hjælpe med at løfte flyttekasser. Har man ikke selv kræfterne eller omgangskreds, der kan give en hjælpende hånd, kan man igen indhente et tilbud fra en flytteforretning. Hellere det, end man slider sig selv og sine nærmeste op.

Mangler du professionel hjælp til din flytning, findes der mange lokale flytteforretninger, der står klar til at hjælpe dig. De lokale flytteforretninger giver en god og personlig service. Det gør sig også gældende for Odder Flytteforretning, som står klar til små som store flytninger. De kan kontaktes på tlf. 8181 8300, hvor de sidder klar til at give et godt tilbud eller godt råd til din flytning.