3 tips til at gøre din bolig forårsklar

3 tips til at gøre din bolig forårsklar

Selvom temperaturerne udenfor lige nu er omkring frysepunktet er vi i den sidste vintermåned og solen er begyndt at komme mere frem. Det er derfor også tid til at gøre din bolig forårsklar, så du går foråret i møde med en bolig i god stand. I denne artikel kommer der et par tips til, hvordan du gør din bolig klar til foråret.

goer-boligen-foraarsklar

Tjek op på tag, tagrender og facade

I løbet af vinteren bliver vores huse udsat for kolde temperaturer samt sne og regn, hvilket godt kan resultere i skader på huset, hvis det hele ikke er i god stand. Her er det især vigtigt at være opmærksom på taget, tagrenderne og facaden.

Det er vigtigt at du kontrollerer, at taget og facaden ser ud som det skal. Hvis der i løbet af vinteren er kommet en skade på facaden eller i taget, kan det hurtigt udvikle sig og det gælder derfor om at opdage det i god tid.

På facaden kan du fx kigge efter om der er revner eller andre tegn på skader, som skal ordnes for at din bolig kommer godt ud af vinteren.

På taget kan der opstå mange forskellige skader og nogle af skaderne kan godt være svære at få øje på. Helt generelt gælder det om at sørge for at dit tag er i god stand, for at undgå at skaderne opstår. Hvis dit tag er ved at være gammelt, kan det derfor være tid til at skifte taget ud, for at undgå at der opstår skader på dit tag. Hvis der først er kommet en skade på taget, kan det hurtigt udvikle sig og det er derfor en god idé at skifte taget inden der kommer en skade.

Hvis du overvejer nyt tag til din bolig kan du fx overveje ståltag, da det er tag i høj kvalitet, der blandt andet afviser mos og alger. Og så er der også en konkurrencedygtig pris på ståltag, så du kan skifte taget på din bolig uden at det ødelægger dit budget.

Få styr på fugtniveauet i din bolig

Når du har fået styr på taget og facaden, er det tid til at kigge på fugtniveauet i din bolig. Især i løbet af vinteren er det vigtigt at være opmærksom på, hvor meget fugt der er i din bolig. Først og fremmest er det en god idé at sørge for jævnlig udluftning i din bolig for at undgå for meget fugt.

Om vinteren er luftfugtigheden anderledes end om sommeren og samtidig er vi mindre tilbøjelige til at åbne døre og vinduer, så der bliver luftet mindre ud i boligen og det kan resultere i et højere fugtniveau.

Især hvis du har kælder i dit hus, er det vigtigt at være opmærksom på fugtniveauet der, da det ofte er i kældre at der opstår problemer med fugt. For at finde ud af hvor meget fugt der er i dit hus er det en fordel at få et eksternt firma til at måle fugtniveauet hos dig.

Frisk boligen op med ny dekoration

Vores sidste tip til at gøre din bolig forårsklar er ved at friske boligen op med lidt ny dekoration eller et par nye møbler. Når vi går foråret i møde, er det dejligt med en bolig der er opdateret med flot dekoration.

Samtidig er februar en perfekt måned til at rydde op i boligen og finde lidt nyt pynt, da februar er den sidste vintermåned, og vi derfor stadig opholder os meget indenfor.

Du kan både opdatere din bolig med dekoration som et par flotte forårsplanter eller en flot dug på spisebordet.

Du kan også tage skridtet videre og finde et par nye møbler til din bolig. Du kan fx finde et par nye spisebordsstole eller en ny sofa til stuen. Hvis du mangler et par flotte møbler til din bolig, kan du finde et stort udvalg af kvalitetsmøbler hos Møbelkompagniet.