Gå efter en bolig, hvor du kan udfolde dig

Gå efter en bolig, hvor du kan udfolde dig

En bolig skal være et sted, hvor du har lyst til at være og lyst til at udfolde dig med de ting, du nu kan lide at lave. Om det så er madlavning, holde blomster, reparere gamle motorcykler eller have fugle i haven.

Din bolig skal passe til, hvem du er, og hvad dine interesser er. Det er også det, du skal gå efter, hvis og når du skal på udkig efter et nyt hus eller en ny lejlighed. Du skal kunne se dig selv der.

Byg din egen bolig

Har du svært ved at se dig selv i huse, der allerede står og har været beboet af andre, så kan det være en mulighed at bygge din egen bolig. På den måde kan du helt selv bestemme, hvordan huset skal indrettes, hvor mange værelser der skal være, og hvor meget plads du for eksempel skal have til din hobby.

Her kan du for eksempel læse mere om typehuse, hvor du nemt kan gøre det til dit eget:

Vælger du den løsning, kan du være hundrede procent sikker på, at det er din eller jeres bolig, og ingen har indrettet den tidligere.

Hvad er din hobby?

Noget af det, du kan spørge dig selv om, inden I skal finde et hus, I kan bo i, er, hvad din hobby egentlig er.

Hvad går du op i?

Hvad nyder du at bruge din fritid på?

Hvad kræver det af plads nu – og på sigt?

På den måde kan du pejle dig ind på, hvad din hobby kræver af plads. Samtidig kan de andre i hjemmet gøre det samme, så I kan finde frem til, hvad jeres ny bolig skal have af plads – og hvordan.

Er din hobby eksempelvis madlavning, som det er gældende for en stor del af Danmarks befolkning, og bliver inspireret af sider som gastrofun, så kræver boligen et stort køkken eventuelt med et tilhørende spisekammer til udstyr og madvarer.

Men er din hobby at samle gamle motorcykler, så skal huset jo have en stor garage eller hobbyskur, hvor der er plads til værktøj og motorstøj.

Er du glad for at male, skal boligen måske have et rum, hvor der er en vildt god udsigt, der kan inspirere til maleriet. Og så skal huset måske være i to plan. Sådan nogle ting bør du overveje tidligt i huskøb-forløbet, så I er sikre på, at det bliver den rigtige bolig.