Overvejer du at købe en landbrugsejendom?

Overvejer du at købe en landbrugsejendom?

Drømmer du om at flytte på landet og bo der, hvor græsset er grønt, og hvor himlen er blå? Så er en landbrugsejendom lige noget for dig. Mere ro og bedre plads er ofte noget, som mange gerne vil have. Landbrugsejendomme rummer ofte mange kvadratmeter fordelt på en stor bolig, en have, noget jord og måske tilstødende lokaler. Det giver masser af muligheder for store værelser, fritidsinteresser og gør det muligt at have dyr eller afgrøder. Der er altså store fordele ved at rykke ud i landlige omgivelser.

Hvad er en landbrugsejendom?

Langt størstedelen af landbrugsejendomme ligger i en landzone. Der findes dog få, som ligger placeret i en byzone, men det er meget få. En landbrugsejendom dækker over en bred betegnelse af forskellige ejendomme, som har forskellige bedrifter. Nedenfor er oplistet en række eksempler på landbrugsejendomme.

  • Svinegårde

  • Kvæggårde

  • Planteavlsgårde

  • Landbrugsjord

  • Skovejendomme

  • Fritidslandbrug

  • Lystejendomme

Det at vælge at rykke på landet og drive landbrug er altså et vidt begreb, og det er derfor vigtigt, at du først gør op med dig selv, hvilken form for landbrug du ønsker at drive. Det afgør nemlig hvilken landejendom, som du skal kigge efter på markedet. Der er et utal af landejendomme til salg, og når du først er bevidst om, hvilken landbrugsform du søger, er det bare om at komme i gang.

Kontakt en landbrugsmægler

En landbrugsmægler er specialiseret i salg af landbrugsejendom og ved at søge hjælp fra en erfaren mægler, som ved, hvad der er vigtigt i forbindelse med salg af landbrugsejendomme, sikrer du dig adgang til den seneste viden og lovgivning på området. En landbrugsmægler har ofte et bredt kendskab til forskellige lokalområder, og derfor ved han, om der en potentiel ejendom på markedet, som lever op til dine kriterier. Så går du og drømmer om at drive landbrug, er en landbrugsejendom helt sikkert noget for dig.