Renovering af stengulv – hvordan gør jeg?

Renovering af stengulv – hvordan gør jeg?

Beton anses af mange for at være et af de stærkeste materialer, vi har. Dette ses tydeligt i forbindelse med de utallige tilfælde af brug i mange forskellige henseender – det være sig alt fra husmure til broer. Beton er derfor også blevet et populært produkt at støbe gulve af – og det med god grund. Beton giver et helt specielt, råt look og er mere modstandsdygtigt end mange andre gulvtyper.

Dog er der alligevel nogle faktorer, som man skal være opmærksom på ved denne gulvtype. Et betongulv skal nemlig holdes ved lige. Vand, varme, farve og andre ting kan ændre holdbarheden og specielt udseendet på et betongulv. Derfor er en renovering af et betongulv en nødvendighed i løbet af gulvets levetid. Dette gælder både i erhverv og industri, men også for privatpersoner, der anlægger et stengulv i hjemmet. Derfor er du, hvis du som privatperson har stengulv derhjemme, nødt til at vedligeholde det, selvom den første indskydelse er, at det ikke har behov for opmærksomhed. Et stengulv har uanset karakter brug for at blive passet og plejet.

Der findes mange typer af stengulve, og, uanset hvilken form du ønsker at anskaffe eller har brug for at få renoveret, skal du huske, at stengulve er gode og solide men kræver vedligeholdelse. Stengulve kan over tid sagtens udvikle revner, og det er ikke noget man som privatperson kan udbedre.

Til det har du behov for professionel hjælp. Årsagen hertil skal findes i det meget specialiserede udstyr, en sådan proces kræver.

stengulv-renovering

Hvilke typer stengulv kan jeg få renoveret?

Alle typer af stengulv kan og skal renoveres på et tidspunkt, hvis man ønsker at holde både kvalitet og udseendet ved lige. Det er muligt at få renoveret alle typer af stengulve også den type, du har i dit hjem.

De mest populære typer af stengulve både hos privatpersoner samt industrien er marmorgulve, marmorsplitgulve, betongulve, terrazzogulve og travertingulve. Alle disse stengulve trænger fra tid til anden til renovering af den ene eller den anden grund. Blandt andet er udseendet på et helt nyrenoveret gulv uforligneligt og skal opleves.

Både marmorgulve, marmorsplitgulve, betongulve, terrazzogulve og travertingulve er mulige at renovere give nyt liv samt at få til at se helt nyt ud igen. Om end dette kan lade sig gøre, kræver det dog en erfaren gulvmand, med det rette udstyr og den rette teknologi. Gulvslibningsmaskiner, som det, gulvrenoveringsfirmaer arbejder med er ikke almindeligt kendte, da de blandt andet benytter en diamantslibningsmaskine, der er specielt udviklet til at sig kærligt af blandt andet betongulve, marmorgulve og terrazzogulve.

En gulvrenovation er en kortsigtet investering. Det nye liv et gulv får, er en øjeblikkelig ændring i opfattelsen og udseendet på gulvet. Men også på den lange bane er der store fordele at hente, da en gulvrenovering i dag også sikrer nemmere rengøring samt vedligeholdelse af gulvet i fremtiden.

Hvordan og hvorfor renoverer man et stengulv?

Du skal få renoveret dit stengulv, hvis det er begyndt at blive mat, og særligt hvis det er begyndt at revne og/eller krakelere. Går dit stengulv først i stykker, kan det ende med at blive en meget bekostelig affære for dig at få repareret. Derfor skal man vedligeholde sit stengulv, netop før det kommer til denne yderlighed. Så derfor skal du, før du åbner et magasin og leder efter et nyt, pænt stengulv, overveje, at det du i forvejen har, kan blive så pænt som nyt, hvis bare det får en kærlig hånd.

Ønsker du hjælp til renovering af stengulv?

Hos PR Gulvrenovering har de sørget for, at prisen for en gulvrenovering er fair. Vælger du at få dit stengulv lavet af andre end professionelle fagfolk kan dette igen ende i en meget bekostelig situation for dig, så er det at foretrække at få det lavet ordentligt i første omgang. Det er billigere at renovere gulvet frem for at være tvunget til at investere i et helt nyt gulv, der alligevel skal lægges eller støbes af professionelle fagfolk.

Så står du med et marmorgulv, at marmorsplitgulv, at betongulv, et terrazzogulv, et travertingulv, eller enhver anden form for stengulv, anbefales det på det kraftigste, at du konsulterer en professionel. Hos PR Gulvrenovering er de specialister i de fleste gulvtyper og tilpasser altid prisen efter jobbets størrelse og krav, så du igen får et flot stengulv.