Spar penge via genanvendelse af regnvand

Spar penge via genanvendelse af regnvand

Det danske vejr byder på mange mængder regn i løbet af året, så hvorfor ikke udnytte al regnen og bruge den til noget fornuftigt? Læs med og bliv klogere på, hvordan du kan genanvende regnvand.

Det er ikke absolut nødvendigt at bruge rent drikkevand til eksempelvis havevanding, bilvask, vasketøj og toiletskylning. Ved at opsamle regnvand i en regnvandstank og genanvende det, får du gratis vand til disse formål og skåner samtidig miljøet.

regnvand

Genanvend naturens ressourcer på en miljørigtig og bæredygtig måde

Da det regner meget i Danmark, giver det rigtig god mening at genbruge regnvandet ved at opsamle det i en regnvandstank. Fordelene ved at genanvende naturens ressourcer på denne måde er, at det både er miljøvenligt og bæredygtigt.

Ved at bruge regnvand opnår du blandt andet den store miljøfordel, at regnvandet ikke indeholder kalk. Det betyder, at du skal bruge færre rengøringsmidler til at fjerne kalkaflejringer samt mindre vaskepulver, når du vasker dit tøj. Spildevandet bliver lettere at rense ved genbrug af regnvand og dermed også mere miljøvenligt.

Det virker meningsløst at finde, rense og pumpe rent drikkevand ud i haven eller toilettet i stedet for at genbruge regnvandet, som der er så meget af. Opsamling og genbrug af regnvand sænker udslippet af CO2, og så sparer det dig samtidig for en masse penge. Hvis du køber et regnvandsanlæg til opsamling af regnvand, vil du hurtigt kunne tjene pengene ind igen, og dit samlede vandforbrug vil blive 50% mere bæredygtigt.

Du kan købe et komplet regnvandsanlæg med pumpesystem og regnvandstank til opsamling og genanvendelse af regnvand hos Oldebjerg.dk. Hos Oldebjerg.dk finder du blandt andet Danmarks mest populære regnvandsanlæg til genanvendelse af regnvand både i haven og i huset. Her er du garanteret et regnvandsanlæg, hvor du kan spare op til 50% af vandregningen og samtidig minimere risikoen for en oversvømmet kælder, som har været en stor udfordring for mange husejere.

Hold din græsplæne grøn med ren samvittighed

Når du vælger at genanvende regnvandet, kan du bruge det til mange forskellige formål. Et af dem er vanding af din græsplæne. Hvis du har en stor have, kan det hurtigt bliver dyrt at vande den, men det problem undgår du ved at genanvende regnvand. Når du vander din græsplæne med det opsamlede regnvand, kan du holde din græsplæne grøn hele sommeren med ren samvittighed.

Du kan ligeledes bruge regnvandet til havevanding andre steder i din have. Brug det også til at vande dine bede og potteplanter – det er både godt for miljøet og godt for dine planter og grøntsager. Blomster og buske har meget bedre af at få vand uden for meget kalk, da de også, fra naturens side, er vant til at få en masse regnvand.

Regnvand skåner din vaskemaskine

En af de mange muligheder for genanvendelse af regnvand er også i forbindelse med tøjvask. Med et regnvandsanlæg kan en familie på fire personer spare omkring 60.000 liter vand ved at genbruge regnvand til toiletskylning og tøjvask.

Metoden sikrer ikke kun god økonomi. Da regnvand ikke indeholder kalk, skåner det nemlig også din vaskemaskine, og du kan bruge mindre vaskepulver, når du vasker tøj. Dermed er det både en fordel for din økonomi, men også for miljøet, så du kan ordne alle de huslige pligter med god samvittighed.

Er det vigtigt for dig at finde en god løsning, der sikrer dig en bedre økonomi og som skåner miljøet, bør du investere i et regnvandsanlæg til genanvendelse af regnvand. Husk på, at du hurtigt kan få tjent pengene ind igen, da du kan spare meget på dine udgifter til vand. Derudover er du med til at aflaste kloakkerne og nedsætte risikoen for oversvømmelse samt bidrage til, at vi også har rent drikkevand af god kvalitet i fremtiden.