4 pejse, du bør kende til

4 pejse, du bør kende til

Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med den hjemmeside, der linkes til.

Vi går en kold tid i møde, men samtidig også en jul, hvor det er tid til at forkæle sig selv lidt. Uanset om det er den ene eller den anden anledning, der skal ligge til grund, så er det måske også tid til, at du skal investere i en pejs. Men efterhånden er en pejs ikke bare en pejs. Markedet for pejse har vokset sig enormt de sidste par år, og derfor er udvalgene også blevet større og større, så du i dag kan finde pejse i alle størrelser, former og farver. Så hvad skal du vælge, og hvad er egentlig værd at vide om markedets pejse? Vi har udvalgt fire gode bud på din næste pejs lige her.

Den miljøvenlige pejs: en biopejs

Det kan næsten lyde selvmodsigende at kalde en pejs for miljøvenlig. Ikke desto mindre er det tilfældet med en biopejs, som netop ikke brænder træ af, men varmer med det særlige bioethanol. Det er ikke nær så giftigt, som det lyder – tværtimod er det fremstillet på organiske materialer af enten kartofler, majs eller roer, så det netop ikke sviner så meget som mere traditionelle pejse. Samtidig er udledningen heller ikke lige så kraftig, så har du ikke installeret en skorsten eller et udtræk, kan du sagtens installere en biopejs alligevel, og stadig sikre dit indeklima.

Pejsen til småbørnsfamilien: en elpejs

Har I små børn i hjemmet, kan det være en dårlig idé at have en pejs med levende ild stående. Den bliver brændende varm, og det er umuligt at have øjne på børnene hele tiden. Er det tilfældet hos dig, og ønsker du dig stadig en hyggelig pejs til stuen, er der håb forude. En elpejs formår nemlig netop at indfange hyggen og det klassiske flammespil ved hjælp af almindelige elpærer. Pejsen bliver derfor ikke nær så varm, og du kan sikre dig både hygge og godt og sikkert indeklima med børn på gulvet.

Den autentiske, men billige pejs: en hybridpejs

En tredje pejs, som er et utroligt godt bud på en ny investering, er den såkaldte hybridpejs, også kaldet Opti-Myst flere steder. Det hedder den, netop fordi den udelukkende brænder på vand og el. Det betyder blandt andet, at den ikke skal tilsluttes et udtag, men blot skal i stikkontakten, og samtidig får du en god varme og et autentisk udseende, men uden at det hverken sviner, lugter eller koster specielt meget.

Til sommeraftenerne: en udendørspejs

Selvom det kan virke som langt ude i fremtiden, må du ikke overse udendørspejsen, som virkelig formår at løfte din terrasse til det næste niveau. En udendørs pejs fås i enormt mange forskellige varianter og er derfor med på listen, fordi den kan fås til ethvert behov. Det vil med garanti være noget, der imponerer vennerne, når de kommer til sommer-have-hygge, og du kan samtidig få varmen, når det bliver sent. Er du i tvivl om, hvordan en udendørs pejs ser ud, kan du blive meget klogere på både udseende, udvalg og pris på biopejs-shop.dk.