Med disse teknologier kan du få hurtigt bredbånd i din bolig

Med disse teknologier kan du få hurtigt bredbånd i din bolig

Der findes i dag mange muligheder for at få bredbånd i hjemmet, ja faktisk er der næsten ikke det stik i dit hus, som du ikke kan klemme internet ud af.

I denne artikel gennemgår vi de muligheder, du har for at få hurtigt bredbånd i dit hjem via de forskellige stik.

Bredbånd via Tv-stikket

Har du et TV-antennestik i huset, så kan du få bredbånd herigennem. Bredbånd via TV-antennestikket kaldes COAX-bredbånd, da det er coaxial digital kabler, der bruges til opkoblingen.

Med COAX kan du få bredbånd med en downloadhastighed på helt op til 500 Mbit/s. Stabilitet er også ganske høj, så du får næsten altid den hastighed du betaler for. Det var førhen sådan, at du skulle have en TV-pakken hos en given udbyder for at få bredbånd via TV-stikket også, men sådan er det ikke længere. Nu kan du sagtens nøjes med kun at have internet igennem TV-stikket og så ellers streame alt det du gerne vil på TV´et.

Du kan læse mere om mulighederne med COAX og se priser fra forskellige udbydere her.

4gtjy2hin7

Bredbånd via fiber

Fiber er, som du sikkert allerede ved, det klart hurtigste internet der findes på markedet. Det er dog ikke alle husstande der kan få fiber, da det kræver at der er gravet fiber-kabler ud i dit nærområde. Er dit hus af ældre dato, vil du også skulle have en tekniker på besøg, hvis du ønsker at få trukket fiber ind til dit hus.

Med fiber kan du få hastigheder helt op til 1 Gbit/s, og du får samtidig hastighedsgaranti, hvilket betyder, at hvis du køber en forbindelse med 500 Mbit/s, så er det også det du får. Fiber er desuden en symmetrisk forbindelse, hvilket betyder, at din altid upload vil være den samme som din download.

Bredbånd via telefonstikket

Lang de fleste husstande har i dag et telefonstik eller to som de ikke bruger. Fastnettelefonerne er erstattet af mobiltelefoner, og derfor bruges telefonstikkende sjældent længere.

Igennem telefonstikket kan du dog stadig få internet. Denne type internet kaldes for xDSL, hvor x typisk står for V (i gamle dage A), da VDSL er en videreudvikling af ADSL.

VDSL står for Very High Bitrate Digital og kan levere hastigheder helt op til 150 Mbit/s. Hastigheden afhænger dog af, hvor langt du er fra den nærmeste central og derfor er denne type internet en smule mere ustabil end de to førnævnte. Centralerne er de små grå bokse du kan se på de fleste villaveje. Tag derfor blot en gåtur rundt i kvarteret og se, hvor din nærmest boks befinder sig – måske den er så tæt på at du kan få en rigtig god forbindelse med VDSL.

Bredbånd via strøm-udtaget

Bredbånd findes i dag også i luften omkring os via 4G signalet. For at få adgang til dette skal du blot anskaffe dig en router som kan koble sig på dette signal, og dele det med husstanden. Rigtig mange udbydere tilbyder faktisk denne løsning, hvor du får tilsendt en router, som blot skal kobles på en en strømkilde, hvorefter den begynder at dele det signal der findes i luften.

Med denne type internet kan du få hastigheder helt op til 150 Mbit/s. Dog er stabiliteten og tilgængeligheden meget afhængig af, hvor mange andre i området der bruger signalet og hvor godt signalet i det hele taget er på din grund.