Få mere naturligt lys i din stue og få et bedre helbred

Få mere naturligt lys i din stue og få et bedre helbred

Når de lyse sommeraftener er forbi, så kan det virke meget mørkt. Derfor er det vigtigt at udnytte det naturlige lys mest muligt. Det naturlige lys har en stor indflydelse på dit velbefindende og for dit helbred. Det er derfor en god idé, at du indretter hjemmet, så du får en masse lysindfald. Især i de rum, hvor du opholder dig mest er vigtige, det kan f.eks. være køkkenet, stuen eller køkkenalrummet.

 

Derfor skal naturligt lys ind i dit hjem

Lyset har en stor betydning for din sundhed og langt mere end man skulle tro. Lys er næsten lige så vigtigt, som din kost, søvn og motion, som alle er vigtige i forhold til både din fysiske og mentale sundhed. Lyset giver D3-vitamin, som er meget vigtigt for dig, da det gør dig mere modstandsdygtig overfor sygdomme. Dette er især grunden til, at arkitekter lægger stor vægt på at få en masse naturligt lys ind i hjemmet. Lyset vil give dig et større følelse af velbehag og en bedre komfort, fordi rummene du er i, er varme, og du kan mærke solens stråler på egen krop. Derfor kan udskiftning af ældre vinduer skabe et helt andet hjem og bedre komfort.

 

Hvilke materialer du skal vælge?

Hvis du gerne vil have mere lys ind i f.eks. stuen, så kan en foldedør være en god løsning. En foldedør som kan være i en ydrevæg. På den måde vil du kunne rulle en hel væg væk og komme helt ud i naturen, så indendørs- og udendørsrum ophører. Derudover kan det også være en god idé at skifte de gamle vinduer til nye, som vil isolere boligen bedre. Derved kommer du også til at spare penge på varmeregningen. Lige nu og her vil vinduerne koste penge, dem kan du låne her, det vil være penge, som du kan tjene hjem igen på den lange bane.