Hvilket køkken skal man vælge?

Hvilket køkken skal man vælge?

Hjemmets hjerte, hjemmets banegård – køkkenet har mange betegnelser, mens ens for dem alle er, at køkkenet er et af de rum, vi anvender dagligt, og samtidig er køkkenet det, vi vælger at bruger mere tid i. Ikke nødvendigvis for at tilberede mad, men køkkenet er et rum, hvor børnene laver deres lektier, rummet hvor vi mødes om morgenen inden en ny arbejdsdag står for døren, og om aftenen, hvor man skal fordøje dagens oplevelser.

hvilken-koekken-skal-man-vaelge

Det perfekte begynderkøkken

Vi bliver ældre og ældre, før vi får skrevet under på vores første køb af ejerbolig. 58% af danskerne i 1981 var i gennemsnit mellem 25 og 29 år, før de fandt frem til deres første ejerbolig. I 2014 gjaldt det blot 28% af os. Blandt de 30 til 39-årige boede 71 procent i ejerbolig i 1981, mens det blot gælder 53 procent i dag.
Dette har samtidig haft en indflydelse på valget af nyt køkken. Førstegangskøbere ligger i dag stor vægt på funktionalitet og kvalitet. Hvorfor nøjes med det næstbedste, kan man spørge sig selv. Der findes en lang række forskellige muligheder for førstegangskøberen. Derfor kan det være en god idé, at når køkkenet gerne skal være i en god kvalitet, men samtidig er man også ny mht. hvad man præcist har behov, at man sørger for at alliere sig med en køkkenkonsulent, der kan være med til at hjælpe en på vej.

Dette kan bl.a. gælde i forhold til at få inspiration til valg af køkkenelementer og hvilket design køkkenet skal have. Men hvilken slidstyrke skal bordpladen have? Hvilken køkkenbordplade er mest vedligeholdelsesfri? Hvilken køkkenbordplade kan holde til mest belastning? Hvilken vask skal man vælge? Og er mine behov de samme om 10 år, som de er nu? Alt dette kan en køkkenkonsulent være behjælpelig, og dermed guide en til, hvilket køkken man bør vælge, der både kan indfri ens behov nu, men også mange år ud i fremtiden.

Hvilken køkkendesign skal man vælge?

Udover spørgsmålene omkring det praktiske for valg af de helt rigtige køkkenelementer, så skal man samtidig også tage højde for køkkenets design. Hvilken stil passer til din bolig? Og hvilken stil er du selv mest til? Der findes en lang række forskellige køkken designs. Der findes de hyggelige og idylliske landkøkkener, der findes køkkener med det stilrene look, der ligefrem emner af orden, rene linjer og overskud.

En god idé er igen, at alliere sig med en køkkenkonsulent, der igen kan være med til at give en inspiration, og der kan være med til at skræddersy et køkken der netop, passer perfekt til din stil, og din bolig. De fleste køkkenforhandlere tilbyder i dag, at udarbejde 3D farvetegninger, der er tilpasset og opmålt i forhold netop dit hjem. Dette kan du læse mere omkring her.

Køkkentilbehør til hjemmet

Foruden selve køkken design valget, så er det også en god idé allerede inden man foretager valg af nyt køkken, også at indtænke indretning og tilbehør man gerne vil have i sit hjem. Er man til det rå look, hvor man måske gerne vil have mørke træelementer i sit køkken, så kan man supplere dette look med køkkentilbehør i træ, marmor eller kobber. Alle har hver sin smag, og derfor er det en god idé, allerede inden man foretager valget af sit nye køkken, at tage højde for hvordan køkkenet skal indrettes, så det bliver et fuldendt køkken, der lever op til din drømme og behov. Find eventuelt mere inspiration her.

Køkkenfornyelse for de rutinerede

Har du allerede prøvet det at købe et nyt køkken, og ved hvilke overvejelser det indebærer, så er du allerede godt rustet til at vide, hvad netop dine behov, og vide hvilke elementer og hvilken funktionalitet køkkenet skal have.

Nye eksklusive køkkenserier

For de rutinerede køkkenkendere, der hverken vil gå på kompromis med kvalitet, bæredygtighed, design, funktionalitet, der findes der køkkener, der vil kunne opfylde selv de mest designbevidste købere.

OakLine fra danske AUBO

OakLine er en ny high-end køkken- og badserie fra vestjyske AUBO, hvor eksklusiv italiensk selvbevidsthed møder snusfornuftig vestjysk funktionalitet. Som AUBO selv beskriver det, så er OakLine opfyldelsen af individualistens hedeste boligdrømme.

BREEAM certificering

For den bevidste køber, der gerne vil være med til at gøre en forskel, og der støtter social ansvarlighed, der er det en god idé at købe sit nye køkken hos en køkkenforhandler, der har BREEAM certificering. BREEAM er et klassificeringsprogram, der målt på forskellige parametre fastslår, i hvor høj grad hele byggerier eller enkelte elementer er bæredygtige. AUBO har brugt tre års hårdt og målrettet arbejde på, at blive en køkkenproducent, der kan dokumentere, at en massiv miljøsatsning giver pote. En stor af virksomhedens produkter er således blevet testet og overensstemmelse med kriterierne i verdens ældste miljøcertificering, BREEAM. Du kan læse mere omkring certifikatet her.