Hvordan holder du på varmen i de kolde måneder?

Hvordan holder du på varmen i de kolde måneder?

Nu hvor vinteren er over os, er temperaturerne dalet, og vi har haft de første minusgrader. Det betyder, at der bliver skruet op for varmen rundt omkring i de danske hjem, og varmeregningerne stiger, samtidig med at miljøet bliver belastet. Her får du nogle råd til, hvordan du kan holde varmen, uden alt for meget energispild og en høj varmeregning.

Tag et ekstra lag tøj på, også indendørs

Selvom det kan være rart at gå rundt letpåklædt i hjemmet, så er det langt bedre både for din pengepung og miljøet, at du tager lidt mere tøj på, fremfor at skrue op for radiatorerne. En striktrøje, et par uldne sokker og et lunt tæppe til sofaen gør, at du kan holde varmen lettere uden at skrue alt for meget op for radiatorerne og gulvvarmen.

Tjek, om dine vinduer og døre er tætte

Rigtig mange danskere fyrer for gråspurvene uden at være klar over det – hvis dine døre og vinduer ikke lukker helt tæt til, kan varmen sive ud, og derved være spildt energi. Hold en hånd eller et stykke papir hen til vinduet, og mærk efter om du får træk på hånden eller om papirer bevæger sig af vind. Hvis det trækker, er det enten på tide at få skiftet fugerne omkring vinduesrammen, eller helt at skifte vinduer og døre.

Overvej at skift isolering i boligen

Boliger af ældre dato er ofte ikke så godt isolerede, som nyere boliger. Det betyder, at murene ikke holder så godt på varmen, og at man derfor er nødt til at skrue mere op for radiatorerne. Få lavet et isoleringstjek og få varmen med papiruld – et godt råd fra Lasse og Janus Byg, som arbejder i området omkring Holbæk, Kalundborg og Odsherred.