Læg dit eget flisegulv i køkkenet

Læg dit eget flisegulv i køkkenet

Er dit køkken det rum i din bolig, hvor der er mest aktivitet ligesom i mange danske hjem? Dit køkken er slet ikke det eneste. Om man er mange mennesker i boligen eller ej, er aktiviteten i køkkenet tit større end i hjemmets andre rum. Og derfor skal underlaget være godt, flot og holdbart. Hvis du er i tvivl om, hvordan du starter projektet, kan du med fordel tage kontakt til en fagperson i lokalområdet ved eksempelvis Horsens, så du er sikker på, at projektet bliver lavet ordentligt.

 

Med et flisegulv i dit køkken sikrer du et flot gulv, der kræver meget lidt vedligeholdelse samt et gulv, der kan holde til alt fra spildt mælk til rødvin. Oftest er det keramiske fliser, der bliver brugt i et køkken, da de, hvis de er af ordentlig kvalitet, kan holde næsten hele livet. Et flisegulv er samtidig hverken modtagelig for fugt eller råd- og svampeskader. Og det bedste af det hele; du kan gennem kun disse 10 step lægge det selv.

 

Sådan gør du

 

  1. Det gamle gulv fjernes helt, så der ingen ujævnheder er tilbage.
  2. Rør selvnivellerende gulv-spartel godt op med vand efter anvisningen og fyld lavere områder med blandingen. Blandingen flyder selv ud, når du hælder den ud på det laveste sted.
  3. Læg først en række fliser ud for at finde ud af, hvordan de passer bedst med mindst spild.
  4. Afmærk, hvor den første række fliser skal placeres og spænd en snor stramt ud, så du har noget at lægge efter.
  5. Start med først at smøre bagsiden af et par fliser med fliseklæber. Det vil gøre det nemmest af smøre klæberen på gulvet.
  6. Start først med at lægge den midterste række af fliser og arbejd derfra ud mod siderne. Slut af med de fliser, der skal skæres til.
  7. Skær de fliser, der skal skæres til, med en fliseskærer eller vinkesliber. Smør også blot klæber på bagsiden af disse fliser og læg dem på.
  8. Fug med fugemasse – sørg for, at fugerne bliver fyldt helt ud. Lad fugemassen tørre et stykke tid.
  9. Vask det overskydende fugemasse væk med vand og en svamp.
  10. Polér til sidst fliserne helt rene med tørre klude.